Actualitate

ÎN AREST LA 15 ANI. Pentru ce a fost trimis după gratii un adolescent din Balta Albă

Magistrații buzoieni au trimis după gratii, în arest preventiv, un adolescent de 15 de ani din Balta Albă, acuzat de tâlhărie calificată. Tânărul a spart locuința unei  bătrâne, și sub o ploaie de amenințări și violențe, i-a furat acesteia economiile pe care le avea pentru zile negre.

Potrivit Poliției Județene, fapta a fost sesizată pe  11 noiembrie, anul curent. O femeie de 72 de ani, din Balta Albă, a reclamat la Poliție că în urmă cu o noapte, în jurul orei 22.00, s-a trezit în casă cu un necunoscut. Femeia le-a spus polițiștilor că a fost amenințată și agresată iar individul i-a furat economiile, respectiv 5500 de lei.

”Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 11 noiembrie a.c. O femeie de 72 de ani, din Balta Albă, a sesizat că în seara de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, în locuința sa ar fi pătruns o persoană necunoscută care, prin acte de violență, i-ar fi sustras suma de 5500 lei.Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Secției de poliție rurală Râmnicelu, fiind demarate verificări pentru identificarea şi prinderea agresorului”, a precizat IPJ Buzău.

În urma anchetei, oamenii legii au dat de urma infractorului și nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au aflat că acesta are doar 15 ani.

”Din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat că principalul bănuit de comiterea faptei este adolescentul, în vârstă de 15 ani, din Balta Albă, care ar fi pătruns în locuință prin spargerea unui geam. În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a mai precizat IPJ Buzău.

Pentru fapta sa, adolescentul de 15 ani a fost arestat preventiv.