Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Slujbe speciale în biserici și procesiune religioasă pe străzi, în Ajunul Adormirii Maicii Domnului

Va fi sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători de peste an, prilej cu care se oficiază slujbe speciale în biserici, și chiar procesiuni pe străzi.

În fiecare biserică din județ, încă din ziua dinainte de Adormirea Maicii Domnului,  preoții oficiază slujbe specifice acestei sărbători, urmate de Prohodul Maicii Domnului. Sunt, practic, momente asemănătoare celor din preajma Sfintelor Paști, când preoții și enoriașii ies din biserică și înconjoară lăcașul de cult de 3 ori.
În plus, la Râmnicu Sărat va mai avea loc un moment important pentru lumea creștină. După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, va fi reluată tradiționala procesiune pe străzile municipiului. Duminică seară, de la ora 21:00, preoții, urmați de enoriași, vor străbate mai multe străzi din Râmnicu Sărat, pornind de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din cadrul Complexului Brâncovenesc.

„După o pauză de doi ani, impusă de pandemia de coronavirus, clericii și credincioșii din Râmnicu Sărat și din împrejurimi sunt așteptați să participe duminică, 14 august, începând cu ora 21.00, la procesiunea cu Epitaful Adormirii Maicii Domnului pe străzile din oraș. Evenimentul va fi precedat de slujba Privegherii și de Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, începând cu ora 17:30 în biserica Adormirea Maicii Domnului din municipiu, ctitorie brâncovenească. Spre sfârșitul slujbei, preoții și credincioșii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian vor merge în procesiune cu Sfântul Epitaf pe următorul traseu: Strada Pieței, Bulevardul Digului, rondul din fața Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, primăria, strada Principele Ferdinand, strada Primăverii, după care vor reveni la Biserica Adormirea Maicii Domnului. În anul 2002, Maica Domnului a fost proclamată oficial ocrotitoarea municipiului Râmnicu Sărat”, a explicat, pentru șansanews.ro, preotul Dragoș Olteanu, de a Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.