Actualitate

Șoferii de microbuze și camioane, prinși pe picior greșit. Mai mult de jumătate dintre cei opriți în trafic au fost sancționați

Transportatorii rutieri de persoane și de mărfuri au fost din nou în vizorul polițiștilor rutieri care în perioada 10-16 octombrie au desfășurat o amplă acțiune de control în trafic. Din păcate, mulți dintre șoferii de microbuze, camioane sau TIR-uri au dat dovadă de inconștiență la volan. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a constatat că unii șoferi urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, alții nu respectă pauzele de odihnă impuse de legislație, în timp ce unii șoferi circulă cu mașini ce prezintă defecțiuni tehnice.

Potrivit informațiilor trimise de IPJ Buzău, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 

”Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă, În urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic 358 de autovehicule, dintre care 45 înmatriculate în alte ţări”, informează IPJ Buzău.

Din păcate, neregurile depistate în trafic au fost destul de multe, astfel că mai mult de jumătate dintre șoferii opriți de polițiști au fost sancționați.

”Au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate (26 de sancţiuni aplicate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, 163 aplicate celor destinate transportului de marfă).

Dintre sancţiunile aplicate, 61 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 12 pentru nereguli privind documentele conducătorului auto, ale vehiculului sau ale operatorului de transport, 11 pentru defecţiuni tehnice (în 5 dintre situaţii impunându-se chiar interdicţia deplasării ca urmare a constatării unor defecţiuni tehnice sau pentru depăşirea greutăţii maxime admise), 10 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 48 pentru alte abateri”, informează IPJ Buzău.

Etichete