De zece zile, circulația pe strada Transilvaniei se desfășoară la mica înțelegere, după ce s-a dovedit că marcajul trasat de constructorul responsabil de modernizarea șoselei nu este avizat de Poliția Rutieră. Cu alte cuvinte, nu este legal, astfel că șoferii nu sunt obligați să respecte linia dublă continuă. Deși situația ar fi trebuit rezolvată imediat, autoritățile responsabile s-au întâlnit astăzi pentru a lua o decizie în privința modului în care se va desfășura traficul pe Transilvaniei. După ore bune de discuții la sediul Primăriei Buzău, între edilul-șef Constantin Toma, proiectantul, constructorul și reprezentanții Poliției Rutiere, s-au tras și primele concluzii: marcajul va fi modificat, dar întreaga procedură va fi de durată pentru că se va face pas cu pas.
Primăria Buzău vine cu o primă clarificare în privința marcajului illegal trasat pe strada Transilvaniei. Mai exact, administrația locală a cerut reproiectarea modului în care se va sistematiza șoseaua pe tronsonul de un kilometru și jumătate prevăzut cu marcaj continuu. Cu alte cuvinte, Primăria Buzău cedează în favoarea firmelor și a obiectivelor publice de pe strada Transilvaniei. Dar, atenție! Procedura se va face pas cu pas, ceea ce înseamnă că este de durată.
„S-a decis modificarea parțială a proiectului, iar acest lucru se va face din aproape în aproape, pas cu pas, respectiv din Poliția Rutieră și specialiștii consultantului proiectantului să discute caz cu caz de aici, de la intrare de pe bulevardul Unirii până la sensul giratoriu de la Fabrica de Bere”, a explicat primarul Constantin Toma.
În mod cert, marcajul va fi discontinuu în zona intersecției cu strada Bazalt, dar și acolo unde există agenți economici mari la care trebuie să ajungă mașinile de aprovizionare:
”Se va face o mică reproiectare, astfel încât să se permită accesul agenților economici mari de pe Strada Transilvaniei și, bineînțeles, altee câteva modificări care vor îmbunătăți accesul de exemplu pe strada Bazalt, unde avem și un liceu important și mulți agenți economici, avem și sediul Jandarmeriei. S-au luat câteva măsuri, dar nu vor afecta foarte mult proiectul. Pentru că cel mai important lucru în acest proiect este îmbunătățirea vieții urbane. Asta înseamnă că se va acorda prima prioritate autobuzelor și asta se va întâmpla și pe bulevardul Unirii și pe bulevardul Industriei și bineînțeles pe tot ce se va realiza în Buzău de acum încolo. Prima prioritate autobuzul, a doua mersul cu bicicleta, a treia mersul pe jos”, a spus edilul Buzăului.
Strada Transilvaniei din orașul Buzău a fost recent modernizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană care prevede încurajarea deplasărilor cu mijloacele de transport public în detrimental celor cu mașini personale. Problemele au apărut după ce pe o lungime de un kilometru și jumătate a fost trasat un marcaj dublu continuu, ceea ce îi obligă pe șoferi să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge la obiectivele aflate pe celălalt sens. Mulți riverani, inclusive reprezentanții unor fabric și depozite din zonă, s-au plans că astfel le este blcoat accesul în și din stradă.
Adaugă comentarii