Actualitate

Spargere la Poștă! Cum au reușit hoții să treacă de sistemul de supraveghere. Metoda, folosită și în alte spargeri

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Au dat lovitură după lovitură, dar până la urmă au ajuns după gratii. Este cazul a trei adolescenți din Buda, reținuți de polițiști după ce, în ultima săptămână au spart două magazine dar și oficiul poștal din localitate. Totul pentru a face rost de țigări și băuturi alcoolice.

Cei 3 prieteni, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, au ajuns să terorizeze agenții economici din zona Buda-Topliceni. De la începutul lunii și până în prezent au spart două magazine dar și oficiul poștal din zonă. Au pus la cale un adevărat plan pentru ca spargerea să le reușească și să nu fie depistați. Pentru asta și-au cumpărat spray colorat cu care au acoperit camerele de supraveghere. Apoi, au forțat ușile de acces, au intrat în clădiri și au început să cotrobăie, în special în căutare de țigări și băuturi. Apoi, înainte să plece, au distrus sistemele de supraveghere video.

 “Din cercetări a reieşit că, la începutul lunii în curs, tinerii ar fi pătruns prin efracţie, prin forţarea sistemelor de acces, în două societăţi comerciale şi un oficiu poştal, de unde ar fi sustras bani, bunuri alimentare şi nealimentare.Păgubiţii au estimat prejudiciul la 14.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Cea de-a treia spargere dată în acest mod nu le-a reușit. Polițiștii i-au identificat pe hoți și au descins la locuințele lor.

“În urma perchezițiilor desfășurate la imobilele utilizate de trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, din Buda, au fost ridicate mai multe bunuri ce aveau caracteristici asemănătoare celor reclamate ca fiind furate și pentru care persoanele care le dețineau nu aveau niciun document justificativ. În baza probatoriului administrat, inclusiv prin mijloace criminalistice, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bănuiţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, urmând a fi prezentaţi parchetului în cursul acestei zile, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”