Actualitate

Spații de poveste pentru micuții din Buzău. Unde au fost amenajate

Curți de poveste pentru trei grădinițe din oraș! Proiectul prin care reprezentanții Primăriei au dorit să transforme curțile unităților de învățământ în spații exterioare multifuncționale educative a ajuns la final. Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, a anunțat aseară a Focus News că inaugurarea va avea loc până la finalul acestei luni.

Grădinița cu Program Prelungit și Cămin nr. 7 ( din Cart. Micro 14), Grădinița cu Program Prelungit și Cămin nr. 9( str. Vulturului, nr. 24) și Grădinița cu program normal nr. 18( din str. Academiei, nr. 1, cartier Broșteni) sunt primele unități de învățământ din municipiul Buzău unde a fost implementat proiectul inspirat din țările nordice unde copiii de grădiniță sunt încurajați să petreacă mai mult timp în aer liber. 

Cu alte cuvinte, în locul curților acoperite cu gazon și flori, acum micuții se bucură de locuri de joacă și spații în care pot desfășura activități educative

”În această nouă amenajare ei pot desfășura activități în aer liber. De exemplu, în zona de circuit pot învăța reguli de circulație, în zona de panouri de activități sunt diferite ansambluri care pot fi montate și copiii pot experiența diferite principii fizice. Activitatea fizică este iarăși importantă, se dorește sedentarismul să fie minimalizat. Dezvoltarea imaginației este un alt scop. Se poate, inclusiv, grădinări, vor învăța și despre reciclat. Cei care le vor administra trebuie doar să insereze aceste activități în activitățile zilnice”, a explicat, la Focus News, Sanda Podeanu, arhitectul proiectului.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi aici.

Lucrările au demarat în mai anul trecut, iar până la finalul lunii martie, cele trei spații vor putea fi inaugurate. Invitată la Focus News, Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, a anunțat că acest model va fi implementat în toate grădinițele din oraș, însă amenajarea se va face etapizat. După inaugurarea celor trei, urmează să înceapă proiectarea pentru alte cinci unități de învățământ.

Investiția pentru cele trei grădinuțe a fost de 500.000 de lei, bani alocați din bugetul local.