Actualitate SĂNĂTATE

SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU, OCOLIT DE STUDENȚII LA MEDICINĂ. Un singur voluntar a acceptat să sară în ajutorul medicilor din Buzău

Medicii și asistentele din spitalele COVID din întreaga țară, cadre medicale care lucrează aproape non stop de câteva luni de zile, de la confirmarea primului caz de coronavirus, vor fi ajutați, în perioada următoare, de studenți la Medicină. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că circa 2000 de tineri care să pregătesc să devină medici și asistenți și-au arătat disponibilitatea de a lucra alături de cadrele medicale din spitalele COVID.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost repartizați, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, 13 voluntari, studenți  din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București. Însă, răspunsul a fost sub așteptări. Până acum, un singur student din cei 13 a acceptat să vină la Buzău, la Spitalul Județean. Chiar și așa, în așteptarea tinerilor, reprezentanții unității spitalicești și autoritățile județene fac toate demersurile pentru a le putea asigura studenților voluntari care ar putea ajunge la Buzău, toate condițiile. Tinerii vor avea cazarea și masa asigurate, așa că joi, 3 decembrie, în ședința extraordinară a CJ Buzău va fi votat un proiect de hotărâre în acest sens.

Studenții la Medicină, repartizați în spitalele COVID, reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru medicii și asistentele care au ajuns să lucreze ore întregi fără pauză, având în grijă zeci de pacienți.