Actualitate Social

Sprijin pentru părinți înainte de startul noului an școlar. Mii de familii vor beneficia de ajutor

Începe numărătoarea inversă până la debutul unui nou an școlar. Peste circa o lună va suna din nou clopoțelul iar copiii se vor întoarce în bănci. Deja unii părinți au început pregătirile pentru a strânge tot ce le trebuie copiilor în noul an școlar. Un ajutor vor primi de la autoritățile locale.

Anul acesta, Primăria Buzău continuă proiectul demarat în 2022 și le va oferi tuturor elevilor din clasele 0-IV ghiozdane cu caiete, penare, bloc de desen și altele. Circa 5.000 de copii din municipiul Buzău vor primi astfel de pachete încă din prima zi de școală, astfel încât părinții vor putea aloca mai puțini bani pentru cumpărăturile specifice unui nou an școlar.

“Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Local Municipal vin în sprijinul familiilor cu copii în ciclul primar de învățământ prin oferirea unor ghiozdane cu rechizitele și materialele necesare celor mici în noul an școlar. În prima zi de școală, aproximativ 5000 de elevi vor găsi pe bănci ghiozdane, penare complet echipate, caiete, materiale necesare orelor de pictură și desen. În contextul inflației care afectează familiile cu copii de vârstă școlară în prefața începerii școlii, când cheltuielile cresc semnificativ, demersul oficialităților din Buzău e unul care construiește acces și context favorabil unui proces educațional desfășurat în parametrii optimi pentru toți copiii din ciclul primar”, anunță Primăria Buzău.