Actualitate

Stadionul de atletism, omologat la nivel internațional. Urmează noi investiții

Sursa foto Fb/ Ionut Apostu

Stadionul de atletism din municipiul Buzău, schimbat la față recent în urma unor lucrări de modernizare, va putea găzdui competiții naționale de mare anvergură. Stadionul buzoian a fost omologat la nivel internațional, alăturându-se astfel celorlalte 8 piste din țară certificate de Federația Internațională de Atletism. Obiectivul din Buzău, cu dotările de care dispune în prezent, a fost inclus în categoria a 5-a.

„S-a finalizat procedura de evaluare privind omologarea stadionului de atletism de către Federația Internațională. Procedura a început chiar din prima zi de executare a lucrărilor pentru că, pentru obținerea unor astfel de omologări, pe toată durata acestora a fost nevoie de supravegherea unui expert al Federației Internaționale de Atletism. Noi l-am avut pe domnul Joachim  Hoven din Germania care a supravegheat, la fiecare fază determinantă, executarea acestor lucrări. Iată că acum a fost finalizată această procedură și ne-a fost transmis certificatul. Este vorba despre categoria a cincea de omologare a Federației Internaționale”, a declarat, pentru șansanews.ro, viceprimarul Ionuț Apostu.

Odată primit certificatul de omologare, clasa în care a fost încadrată pista din Buzău poate fi îmbunătățită prin noi dotări. De exemplu, în această perioadă sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a unei nocturne moderne, ceea ce va reprezenta un atuu pentru stadionul de atletism și va duce la schimbarea categoriei.

„O primă astfel de dotare se referă la instalația de nocturnă. Deja suntem la evaluarea tehnică, procedura de licitație a ofertelor. Probabil până la sfârșitul anului vom avea și o nocturnă modernă, peste 2000 de lumeni, dacă nu mă înșel, e vorba de patru stâlpi de peste 29 de metri, adică vom avea o nocturnă la standarde internaționale. La categoria 5 deocamdată, pot fi organizate doar competiții naționale. La un moment dat, noi ne-am bucurat de vizita președintelui Federației Naționale de Atletism, la Buzău, care s-a arătat foarte interesat de organizarea unor competiții imediat ce obținem acest certificat de omologare.”

Lucrările de modernizare a stadionului de atletism din Buzău s-au desfășurat pe parcursul anului 2020 și au presupus o investiție de circa 8 milioane lei.