Actualitate

Start-Up Nation, aproape de start. Anunțul care îi bucură pe antreprenori

Firmele vor putea primi și în acest an fonduri nerambursabile de la stat, iar în câteva zile se va da startul sesiunii din anul curent a Programului Start-Up Nation. Este un program susținut de Partidul Național Liberal, ce vizează stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, dezvoltarea sustenabilă, inovare și pregătire antreprenorială, crearea de noi locuri de muncă și, implicit, contribuie la dezvoltarea economică a țării.

Ministrul liberal al Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat, într-o conferință de presă, că ediția din acest an a programul Start-Up Nation va fi lansată pe 19 iulie.

Ediția 2022 vine și cu o noutate, ce are în prim-plan Diaspora.

„Ediția Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate față de primele două ediții: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din Diaspora cu 1000 de beneficiari”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Antreprenorii interesați își pot înscrie proiectele în vederea obținerii finanțării pe platforma granturi.imm.gov.ro. Înscrierea se va face exclusiv online, pe această platformă. Până atunci se vor putea face și preînscrieri, cu excepția a câtorva ore, în preziua lansării, când există posibilitatea ca platforma să nu funcționeze.

 „Până pe 19 iulie, toți cei interesați au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului. Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerțului”, a precizat Cadariu.

Acesta a adăugat că lansarea din 19 iulie va fi la ora 10.00. Perioada de înscrieri va fi de 30 de zile lucrătoare, mai precis până pe 1 septembrie, ora de închidere fiind 20.00.

Bugetul-țintă pentru acest an este de peste 2 miliarde de lei, iar mare parte din bani va fi solicitată la rectificarea bugetară.

 „Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament și 20 de milioane credite bugetare. Bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei. În urma discuțiilor avute la Ministerul Finanțelor am primit asigurarea că vom primi finanțare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program. Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei pentru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă și de maximum 100.000 de lei pentru cei care vor crea doar un loc de muncă”, a mai spus ministrul Cadariu.

Declarații de la conferința de presă ce a avut ca temă lansarea Programului Start-Up Nation 2022 găsiți AICI.

Antreprenorii din Buzău sunt, de altfel, încurajați de deputatul liberal Gabriel Avrămescu să depună cereri de finanțare prin programul Start-Up Nation.

”Vești bune pentru tinerii antreprenori și mă adresez în special celor din județul Buzău cărora le recomand să depună cerere de finanțare prin programul Start-Up Nation. Anul acesta programul a fost extins pe doi piloni – Start-Up Nation România și Start-Up Nation Diaspora. Potrivit estimărilor, de cele două programe de finanțare ar urma sa beneficieze aproximativ 11.000 de firme, 10.000 din țară și 1.000 din diaspora. Prin Start-Up Nation tinerii antreprenori vor putea beneficia de granturi de până la 100.000 de lei, în cazul în care este creat un singur loc de muncă, și 200.000 de lei dacă se fac minimum două noi locuri de muncă. Astfel, PNL arată încă o dată că susține tinerii antreprenori, care sunt la început de drum și care au nevoie de sprijinul statului român. În plus de asta, programul garantează și noi locuri de muncă. Doar împreună Dezvoltăm România”, a transmis deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu.