Actualitate

START VOT! Care sunt proiectele propuse de buzoieni, ce au intrat în cursa pentru finanțare de la primărie

Proiectul lansat de municipalitate, prin care buzoienii au fost invitați să vină cu idei și să arate ce și-ar dori să se realizeze pentru ca orașul în care trăiesc să fie unul prietenos cu mediul, a ajuns în etapa finală.

Peste 40 de proiecte au fost trimise, iar din ele au fost selectate 17 eligibile, ce au șansa de a câștiga și a fi, astfel, implementate cu finanțare de la buget. Buzoienii sunt cei care vor decide care sunt cele mai bune proiecte pentru comunitate, ele putând fi votate. Primele 3 clasate vor primi finanțatre și vor deveni realitate chiar în acest an.

”În urma procedurii de evaluare a eligibilității proiectelor au trecut în etapa următoare 17 proiecte interesante și utile ce respectă tema de anul acesta ,,Buzăul circular”.Aceste proiecte sunt acum pe site și au nevoie de votul dumneavoastră, al buzoienilor. Vă invit să parcurgeți proiectele propuse de concetățenii noștri și să votați. Aveți posibilitatea de a vota maxim 3 proiecte. Dumneavoastră decideți prin vot pe care dintre aceste proiecte le doriți în Buzău. Cele mai votate 3 proiecte vor fi implementate începând din acest an”, a anunțat primarul Constantin Toma.

Proiectele sunt care mai de care mai interesante și utile. Nici cele care nu au intrat în ”finală nu se vor pierde însă, spun autoritățile buzoiene.

”Sunt proiecte foarte interesante, pe care le vedem ușor de implementat, prin care am putea atrage și mai mult conștientizarea asupra importanței pe care o are protecția mediului înconjurător, reutilizarea resurselor. Pe noi ne încântă foarte mult faptul că buzoienii chiar au înțeles tema. În ceea ce privește proiectele care nu au respectat tema, am păstrat o parte din ele pentru că sunt interesante și cel mai probabil le vom implementa cu alte ocazii”, a declarat viceprimarul Oana Matache.

În acest moment două dintre proiectele intrate în cursa pentru finanțare conduc detașat. Clasamentul se poate însă răsturna oricând, totul depinzând de voturile buzoienilor și de ceea ce își doresc oamenii să fie realizat.

Proiectele pot fi consultate și votate aici: https://www.oamenidebine.bz/proiecte/