Actualitate

(Video) Cel mai vioi veteran împlinește 101 ani. ”Am putere de muncă, fac treabă ca în tinerețe”

La 101 ani este un exemplu de energie! Pe 4 mai, nea Gică Baciu din Mânzălești își aniversează ziua de naștere și, în ciuda vârstei, buzoianul duce o viață activă și muncește cot la cot cu cei tineri.

”Am putere de muncă, fac treabă ca unul tânăr”, spunea nea Gică Baciu cu doar câteva zile înainte de a împlini 101 ani.

Nea Gică locuiește singur, dar nu se plânge. Are toată ziua ocupată, iar acum este perioada în care toată gospodăria trebuie pusă la punct așa că veteranul repară gardurile care au fost distruse în timpul iernii, sapă în grădină și are grijă să pună în pământ tot ce mănâncă peste an. Așa parcă nici nu simte când trece timpul, iar când mai obosește, Nea Gică se relaxează cu o cântare la fluier.

Buzoianul reprezintă imaginea omului simplu de la țară care duce o viață liniștită și curată, o viață cu care nea Gică a cucerit toată Europa, anul trecut, când a fost protagonistul unui scurtmetraj prezentat la la cel mai mare festival de film rural din Europa. Scurtmetrajul, care are o durată de numai 6 minute, îl prezintă pe Nea Gică la muncă, într-un adevărat ritual ancestral – cositul și strânsul fânului. Detalii aici.

Mâine, pe 4 mai, la nea Gică este sărbătoare și este pregătit să primească musafirii care doresc să-i spună ”La mulți ani”. Și anul trecut, bătrânul a fost vizitat de reprezentanții Ținutului Buzăului cu care bătrânul de  100 de ani s-a prins în horă și a petrecut ca în tinerețe. Detalii aici.

Nea Gică are o fată la Buzău dar și mai mulți nepoți în București și italia.