Actualitate

Studiu: unde se duc românii de Revelion?

Bugetele pe care românii le alocă pentru cadouri, Revelion și masa de sărbători au crescut constant, în ultimii cinci ani.  O arată un studiu de specialitate realizat de o firmă de cercetare.
Potrivit datelor culese, românii alocă pentru masa de sărbători, în medie, 788 de lei, iar pentru haine, cosmetice, ornamente, aici fiind incluse și cadourile, 492 de lei. În ceea ce privește darurile, 93 , 7 șa sută dintre români au declarat că vor face cadouri. Cele mai căutate articole sunt cele de îmbrăcăminte și încălțăminte, dulciuri și jucării.
Conform datelor studiului, în mediul urban, persoanele care vor pleca de sărbători în excursii sau călătorii au alocat un buget mai mare decât anul trecut, respective 873 de lei față de 835 anul trecut. Și ieșirile la restaurant costă mai mult anul acesta: cam 324 de lei.

În ceea ce privește Revelionul, 82,8 la sută dintre cei care au răspuns chestionarului intenționează să-l petreacă în țară și numai 3 % vor pleca în străinătate. Dintre cei rămași în țară, 82,5 % vor sărbători noaptea dintre ani acasă sau în vizită la prieteni. Numai 7,7 la sută vor merge într-o stațiune montană sau balneară și doar 3,2 la sută vor merge în piețele publice unde sunt organizate spectacole. La restaurant vor fi doar 6,6 % dintre români în noaptea de Revelion.