Actualitate SĂNĂTATE

SURPRIZA SURPRIZELOR! Șefia Colegiului Medicilor, pe mâinile unui ortoped, dar nu cel la care se aștepta toată lumea

Alegerile pentru funcția de președinte al Colegiului Medicilor Buzău s-au finalizat miercuri, când Consiliul de conducere nou ales s-a reunit în prima ședință și, prin vot secret, a desemnat președintele. Noul Consiliu a fost desemnat, prin vot, în week-end-ul 3-4 octombrie. Atunci, cele mai multe voturi au fost obținute de medicul primar ortoped George Vulpe, șeful Secției Ortopedie din Spitalul Județean. În mod surprinzător pentru unii, dar mai puțin pentru alții, dr. Vulpe a decis să se retragă, invocând motive personale și făcându-I culoar unui alt coleg de secție, dr. Dragoș Porumb, la rândul său medic primar ortoped. Medicul Porumb se afla pe poziția a șasea, în ierarhia create prin votul de acum două săptămâni.

Dr. Dragoș Porumb lucrează în Spitalul Județean din 2012 și a condus, pentru o vreme, din poziția de director medical, unitatea buzoiană. Este considerat un lider din noul val, cel al medicilor tineri care au venit cu o nouă viziune și au contribuit, în ultimii ani, la schimbări în interiorul spitalului, atât din punct de vedere al organizării, cât și sub aspectul relației medic-pacient.

Din Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Buzău, ales tot miercuri, mai fac parte trei vicepreședinți: chirurgul Ovidiu Ungureanu, responsabil cu Departamentul Jurisdicție Profesională, medicul generalist Mihai Colțoiu, responsabil de relația cu CJAS și de Departamentul Administrativ, și medicul de familei Anemona Mușat. Funcția de secretar i-a revenit medicului Radu Pană.