Actualitate

Surprize la concursul pentru funcțiile de directori de școli. Note de 4 și 5 și nici un 10. Câte contestații au fost depuse

Zeci de contestații depuse după concursul pentru funcțiile de directori și directori adjuncți de școli. Examenul pentru ocuparea la Buzău a celor 197 de funcții de conducere în unitățile de învățământ, 147 pentru directori și 50 pentru directori adjuncți, s-a desfășurat vineri la Școala George Emil Palade din municipiu iar în week-end au fost depuse contestațiile celor nemulțumiți de notele primite.

La Buzău, din 226 de candidați cărora le-au fost acceptate dosarele, 4 au lipsit nemotivat iar 4 au lipsit din motive de sănătate: ori erau izolați, fiind contacți ai unor cazuri confirmate, fie fuseseră diagnosticați cu COVID.  Din cei 218 câți au fost efectiv în sălile de examen, 71. 01 la sută au promovat, având note peste 7.00.

”Examenul a fost obiectiv, desfășurarea concursului din punct de vedere tehnic și organizatoric, nu am avut probleme, exceptând faptul că am întârziat un  pic, pentru că am avut de multiplicat 13 pagini , adică un nr. destul de mare pentru subiectul în sine, în rest șabloanele s-au aplicat cu toți de față: doi evaluatori, candidatul, doi martori si doi observatori. S-a numărat încă o dată unde a fost cazul și a treia oară, dacă a fost cazul”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu

La Buzău cea mai mare notă obținută de un candidat la funcția de director sau director adjunct de școală a fost 9. 20 în timp ce nota cea mai mica 4. 2 a fost obținută de doi candidați.

În week end, 28 dintre candidați au depus contestații iar rezultatele sunt așteptate miercuri, acestea urmând a fi definitive.             În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie se va organiza ultima etapă a concursului, și anume interviul.

La finalul tuturor acestor probe, cei care vor fi declarați admiși vor avea mandate de câte 4 ani.