Actualitate

Sute de copii în online, după doar o săptămână de cursuri. Cazuri de COVID în 23 de clase iar situația se agravează de la o zi la alta

23 de clase din școlile buzoiene sunt la acest moment în online, după confirmarea cu coronavirus a unora dintre  elevi.

Conform datelor centralizate de către medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică,  din data de 13 septembrie și până luni, 20 septembrie, 20 de copii au fost confirmați pozitivi la coronavirus.

De asemenea, sunt 3 adulți care lucrează în școli,  depistați cu infecție cu SARS CoV-2. Este vorba despre o învățătoare din Maxenu, un cadru didactic din Buzău și de o femeie de serviciu, de asemenea de la o școală din municipiu.

Cele mai multe clase cu activitatea  în online sunt din mediul urban, însă sunt și cazuri în școlile de la țară.

La Colegiul Mihai Eminescu din Buzău sunt nu mai puțin de 3 clase unde au fost depistate cazuri de COVID iar elevii au fost trimiși acasă, pentru a învăța din fața calculatorului în perioada următoare, de 14 zile.

Conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, în urma confirmării unui caz într-o clasă, DSP recomandă școlii respective trecerea în online pentru 14 zile iar decizia finală aparține Consiliului de Administrație al fiecărei unități de învățământ în parte.

În situația în care școala este de acord iar elevii se testează și sunt negativi la a opta zi de la confirmarea în clasa lor a unui caz de COVID, ei pot reveni în clase, în sistem tradițional. 

Persoana diagnosticată cu coronavirus poate reveni la școală doar vindecată, după  o perioadă mai mare de 14 zile.