Actualitate

SUTE DE DASCĂLI SE LUPTĂ SĂ OBȚINĂ UN POST DE TITULAR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT! Amânat de pandemie, examenul de titularizare se desfășoară în condiții speciale

Sute de cadre didactice din Buzău sunt așteptate, miercuri, 29 iulie, în sălile de examen. Amânat la începutul verii de pandemia de coronavirus, examenul de titularizare va avea loc miercuri.

În județul Buzău sunt peste 450 de dascăli care vor participa la examenul de titularizare. Este vorba despre cadrele didactice care aspiră la un post de titular în învățământ. Examenul se va desfășura în două centre, unul la Colegiul Pedagogic, unde sunt așteptați candidații pentru posturile de învățători și educatoare, și celălalt la Școala 15 din municipiu, destinat cadrelor didactice înscrise la alte 36 de discipline. Cea mai mare concurență se anunță, ca și în anii trecuți, pe posturile de învățători și educatoare. Sunt aproape 190 de buzoieni care vor susține examenul cu speranța că vor prinde un astfel de post.

“Vom avea concurs pe 2 centre, la Colegiul Pedagogic, cu 189 de candidați înscriși, celălalt la Școala George Emil Palade pentru celelalte discipline cu 264 de candidați. Avem 126 de posturi întregi și 674 de fracțiuni de post.“, a declarat pentru șansanews.ro, Daniela Palcău, inspector școlar general adjunct IȘJ Buzău.

Candidații vor avea acces în sălile de examen până la ora 8:15, pentru ca proba scrisă să înceapă la ora 9:00. Dascălii vor avea la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Proba scrisă a examenului de Titularizare va fi organizată în condiții speciale, de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Masca de protecție va fi obligatorie, dascălii vor avea la dispoziție dezinfectant pentru mâini, vor trece printr-un triaj epidemiologic iar în săli vor sta la distanță unul de altul.

Pentru a obține un post titularizabil, adică un contract pe perioadă nederminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7. Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august.