Actualitate Tineri pentru România

UNUL DINTRE COPIII DE 10 AI BUZĂULUI, ÎN TOP LA ADMITEREA LA FACULTATEA DE MEDICINĂ. Mesajul emoționant al uneia dintre profesoarele sale

Buzăul are, din nou, cu ce se mândri. O buzoiancă, absolventă a Colegiului Hasdeu, a reușit performanța de a avea a doua cea mai mare medie la examenul pentru un loc la Medicină.

Irina Pană este unul dintre cei 7 elevi ai Buzăului cu 10 la Bacalaureatul de anul acesta. După performanța de la bac, Irina a dat examen pentru un loc la Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Cu o concurență acerbă, de trei pe loc, și cu un examen deloc facil, buzoianca a reușit 98 de puncte.

Iată postarea profesoarei Gabriela Toader, care a predat la clasa Irinei, la un moment dat și care se declară extrem de mândră că a reușit să o cunoască pe aceasta:

”Pentru că este prea modestă postez eu. Ea este IRINA PANĂ. A participat la olimpiada națională de matematică pe tot parcursul gimnaziului pe care l-a terminat cu media 10, la evaluarea națională a luat media 10, la bacalaureat media 10 și acum a intrat la Medicină în București cu a doua notă (98 de puncte)! Un copil minunat! Am avut privilegiul să fiu profesoara sa și întotdeauna mi-a dat motive de mândrie!”

Irina Pană vrea să devină neurochirurg. I-ar plăcea să se perfecționeze în străinătate, însă vrea să profeseze în România.