Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Tânăr de 24 de ani, răpus de coronavirus. Organismul buzoianului, slăbit de alte boli, a cedat după infecția cu SARS CoV-2

Un tânăr de doar 24 de ani, din Buzău, a fost răpus de infecția cu noul coronavirus. Organismul buzoianului, slăbit de multiple alte afecțiuni, a cedat după ce tânărul s-a infectat cu SARS CoV-2.

Potrivit autorităților de sănătate publică, buzoianul a fost confirmat cu COVID-19 pe baza unui test rapid antigen efectuat de un echipaj al SAJ Buzău în 12.11.2021. Pacientul a fost internat la Spitalul Județean dar cum starea sa era foarte gravă a fost transferat la un spital din București. În ciuda eforturilor medicilor, buzoianul nu a mai putut fi salvat. În doar o săptămână de la diagnosticare, s-a stins.

“Pacient în vârstă de 24 ani din Buzău este testat și confirmat cu SARS CoV-2 pe baza unui test rapid antigen efectuat de un echipaj al SAJ Buzău în 12.11.2021.Se prezintă la SJU Buzău de unde este transferat pe sectia ATI a Spitalul de Nefrologie Carol Davial București în 16.11.2021, în stare gravă. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel că în 18.11.2021 pacientul a  decedat.

Comorbidități: BPOC, insuficiență renală cronică, ulcer gastric acut cu hemoragie, tetraplegie spastică, scolioză prin anomalie toracică”,transmite DSP Buzău. 

În afară de acest caz, duminică, mai sunt raportate alte 3 decese. Este vorba despre persoane cu vârste de 69 ani, 78 ani și 86 ani.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus – COVID-19. Pacienții au vârste cuprinse între 3 și 74 de ani.

Etichete