Alertă Coronavirus Buzău

TÂNĂR DE 28 DE ANI CU COVID-19, MORT LA SPITALUL JUDEȚEAN. Cazuri noi de coronavirus la Terapie Intensivă și la azilul Marghiloman

Un tânăr de 28 de ani, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Spitalul Județean Buzău. De asemenea, Buzăul înregistrează marți 20 de cazuri noi, inclusiv în Spitalul Județean și în azilul Alexandru Marghiloman, unul dintre cele mai mari focare pe care le are județul, în acest moment.

Direcția de Sănătate Publică raportează marți 20 de noi îmbolnăviri de COVID-19 la pacienți cu vârste între 9 și 80 de ani. Printre cei care au primit vestea că au coronavirus se numără o asistentă de la Terapie Intensivă din Spitalul Județean Buzău și un bătrân de la centrul Al.Marghiloman. Cu aceste noi cazuri, focarul de la ATI ajunge la 14 cazuri iar cel de  la azilul Marghiloman, la 36, atât beneficiari cât și angajați. Cu aceste 20 de noi cazuri, județul Buzău ajunge la un total de 2097 de bolnavi de la debutul pandemiei, dintre care 1435 s-au vindecat iar 71 au decedat.

Un deces a fost raportat chiar marți. Este cel mai tânăr buzoian care a murit având COVID-19. Bărbatul avea 28 de ani. A ajuns la Urgențe, în Spitalul Județean, cu simptomatologie respiratorie. A fost internat, însă starea lui a fost nefavorabilă și a survenit decesul. Tânărul era infectat cu SARS-COv-2, dar avea și multiple alte afecțiuni.

De menționat că la nivelul județului Buzău, marți, sunt 165 de bolnavi cu COVID-19, care sunt asimptomatici sau cu semne ușoare de boală, care sunt în izolare  la domiciliu. Cei mai mulți dintre ei nu pot fi internați pentru că spitalele sunt supraaglomerate.