Actualitate Reporter de strada

Taxiurile pleacă la ”taxe și impozite”. De la nemulțumiri la soluția de compromis propusă de primărie

Noi schimbări în ceea ce privește amplasarea stațiilor de taxi. Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre ce vizează stația în care taximetriștii își așteaptă clienții pe strada Obor. Cum în ultima perioadă mai mulți buzoieni au reclamat faptul că traficul ar fi afectat de mașinile staționate pe prima bandă a străzii Obor, autoritățile locale au reanalizat situația și au decis să mute stația. Nu departe, ci în fața actualului sediu al Direcției Economice a municipiului Buzău.

“Deoarece s-a constatat că amplasarea locurilor de așteptare a clienților taxi pe str. Obor, în zona blocului 1 Chimica, afectează buna desfăşurare și fluența traficului, este necesară și oportună mutarea acestui amplasament, în Piaţa Teatrului, adiacent Direcției de impozite și taxe locale a municipiului Buzău, în conformitate cu prevederile legislaţiei rutiere, urmând ca anexa să fie actualizată corespunzător, conform proiectului de hotărâre.

Staţia de aşteptare clienți taxi care face obiectul acestui proiect de hotărâre, a primit aviz favorabil de la Poliția municipiului Buzău”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Buzău.

Mutarea stației de taxi va duce la reducerea numărului de locuri. Dacă în prezent sunt prevăzute 8 locuri pentru taximetriști, în noua locație vor fi doar 5.