Actualitate

TEMPERATURI RECORD, LA BUZĂU. Unde a fost cel mai cald. Cât va mai ține vremea de primăvară

Mai sunt câteva zile din luna februarie, însă, vremea este deja specifică primăverii. Temperaturi mult mai ridicate decât ar trebui să se înregistreze la final de februarie au arătat astăzi termometrele în județul Buzău.

Cel mai cald a fost în zona de munte. După amiază, la Lopătari s-au înregistrat valori în jurul a 20 de grade Celsius. Surprinși de vremea mult prea caldă, localnicii au postat pe rețelele de socializare filmulețe pentru a arăta cât de mult a urcat mercurul în termometre.

Foarte cald a fost și în alte zone ale județului. La Pătârlagele, dar și în municipiul Buzău, s-au înregistrat maxime termice de 19 grade.

De vreme la fel de frumoasă și caldă ne vom bucura și vineri, 26 februarie. Însă, în weekend, vremea schimbă foaia. Se va răci brusc iar temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 10 grade, spun meteorologii. Pe lângă răcirea vremii, la Buzău sunt așteptate și ceva averse.

“O masă de aer rece va traversa teritoriul țării la sfârșit de săptămână. Duminică și luni se va resimți răcirea în sud-estul țării. Duminică, de exemplu, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-9 grade în toată țara. Această masă de aer rece determină și apariția precipitațiilor, în aproape toate regiunile.”,arată specialiștii ANM.