Actualitate Șansa de Nehoiu

Teorie interesantă a lui Dan Puric despre forța ortodoxiei regăsită în exemple din Buzăul natal

Actorul Dan Puric, buzoian născut la Nehoiu și cetățean de onoare al municipiului reședință de județ, nu ratează nicio ocazie de a vorbi, în dialogurile sale publice, despre locurile care îi sunt cel mai apropiate sufletului. Într-o intervenție de Crăciun, la Antena 3, Dan Puric a relatat o întâmplare în care forța credinței poporului român s-ar fi pus stavilă unei amenajări hidrotehnice care amenința cadrul natural de lângă Nehoiul natal al lui Dan Puric.

”Eu cred că România se face bine când se adună izvoarele. Eu am copilărit la Nehoiu și acolo trece râul Buzău. Și la un moment dat s-a pus problema să se facă un baraj și au venit tipii ăia de la Porțile de Fier și au zis ”Ee, un râu de munte, îl terminăm”.

Nu prea a fost bună ideea, că a plouat și mici pârâiașe din munte s-au adunat și a venit ceva imens, de 30 de metri, cu butuci, și am văzut pietre care lovindu-se scoteau flăcări în apă – aia este forța poporului român. Asta este forța credinței.(…) Zicea Lucian Blaga că există o expansiune a Occidentului geografică.

La noi este o expansiune către Cer. Știai de exemplu că în folclor traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România? Atât de mult am iubit-o. Au trecut-o prin România pe Maica Domnului – mi se pare extraordinar”, a spus Dan Puric.