Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

TERAPIA INTENSIVĂ, APROAPE DE COLAPS! Spitalul de la Râmnicu Sărat, asaltat de bolnavi, în stare gravă, din alte județe

Criza paturilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă se simte și în județul Buzău. Deși numărul locurilor rezervate pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă este destul de limitat, respectiv 19 paturi, secția ATI din spitalul suport din Râmnicu Sărat este plină de bolnavi aduși din alte județe.  Așa se face că în prezent toate paturile ce dispun de ventilatoare sunt ocupate.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Râmnicu Sărat

La secția de Terapie Intensivă din Râmnicu Sărat presiunea este cu atât mai mare cu cât acolo este un singur medic de specialitate. În prezent sunt internați 10 pacienți, 6 având nevoie de ventilație mecanică. Sunt pacienți nu doar din Buzău ci și din alte județe, transferați după ce în zonele respective nu s-au mai găsit locuri la Terapie Intensivă unde să fie îngrijiți bolnavii.

Nici secțiile COVID ale Spitalului Județean Buzău nu stau mai bine. Sunt zeci de pacienți internați aici, 12 dintre ei fiind în stare critică, ventilați mecanic.

Buzăul a depășit sâmbătă pragul de 3500 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei. Sâmbătă și duminică au fost raportate în total 96 de noi cazuri, rata de incidență a cazurilor apropiindu-se la nivel de județ de 1 la 1000 de locuitori.