Actualitate

Testele care îi bucură pe șoferii din Buzău. De ele depinde aglomerația!

Încep testele de rezultatul cărora depinde reluarea traficului pe podul peste calea ferată de la ieșirea din municipiul Buzău către Brăila. Dacă toate verificările vor arăta că obiectivul aflat în plină reabilitare poate fi redeschis, de luna viitoare mașinile vor putea circula din nou pe acest pod, inclusiv camioanele, scăpând de ocolul de câțiva kilometri pe care îl fac în prezent.

Primele verificări vor fi făcute săptămâna viitoare, când vor fi prelevate probe din placa de beton turnată pe pod. Apoi, peste o săptămână vor fi efectuate alte teste, în funcție de care se va decide data la care va fi reluată circulația.

„Am avut o vizită pe șantierul podului CFR, de la Metalurgica, am discutat cu constructorul, cu dirigintele de șantier și cu șeful de șantier. Veștile sunt bune din punctul meu de vedere în sensul că, iată, cred că undeva în patru, hai să zic cinci săptămâni cred vom putea circula pe noul pod, inclusiv în ceea ce privește traficul greu. Săptămâna viitoare este cumva decisivă în sensul că vor fi prelevate primele probe din placa de suprabetonare pentru a avea o primă imagine dacă lucrurile sunt în regulă. Apoi va urma iarăși un moment decisiv, în sensul că vor fi pretensionate acele grinzi, iar dacă lucrurile sunt în regulă, așa cum s-a angajat constructorul, în maxim patru săptămâni, vom putea circula pe noul pod. Lucrurile sunt în regulă și acum dacă ne referim la traficul ușor, însă știți bine, cea mai mare problemă pe acest pod este traficul greu, de aceea ne dorim ca, în momentul în care lucrurile sunt în regulă, să redeschidem podul, atât în privința traficului ușor, cât și în privința traficului greu”, a declarat, pentru Șansa News, viceprimarul Ionuț Apostu.

Podul peste calea ferată este unul tranzitat de un număr însemnat de mașini, zilnic. De la începutul lunii mai se află în reabilitare, așa că șoferii care vor să ajungă la societățile de pe platforma industrială a Buzăului trebuie să ocolească pe alte străzi. Iar traficul greu este deviat prin comuna limitrofă Țintești. Redeschiderea podului de la Metalurgica ar fi de un real folos pentru șoferi, traducându-se în reducerea timpilor și a distanței parcurse.

”Ne dorim în momentul în care lucrurile vor fi în regulă și nu vor fi probleme, să redeschidem traficul atât pentru camioane, cât și pentru traficul ușor pentru că, știți bine, cea mai mare problemă au avut-o agenții economici care au fost nevoiți, vreme de mai bine de doi ani, să ocolească prin Țintești, cu costuri destul de consistente în privința acestei rute ocolitoare”, a mai spus viceprimarul Apostu.

Podul peste calea ferată de la Metalurgica a fost închis la începutul lunii mai, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 104 zile.