Actualitate

(Video) 5 bărbați, reținuți la Buzău! Sunt bănuiți că ar fi comis infracțiuni grave

Ofensivă demarată de polițiștii buzoieni tuturor celor certați cu legea! Forțele de ordine au descins în cursul zilei de 8 iunie în 12 locații, iar astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au fost comunicate rezultatele operațiunii. Este vorba despre 13 persoane audiate dintre care 5 au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore. Cei care au rămas în arestul Poliției Buzău au vârste cuprinse între 30 și 52 de ani și sunt cercetați în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni de proxenetism, producere, deținere și comercializarea produselor din tutun, în afara antrepozitului fiscal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv braconaj.

Potrivit polițiștilor care au coordonat operațiunile derulate în cursul zilei de miercuri, doi dintre bărbații reținuți sunt cercetați într-un dosar de braconaj. Practic, este vorba despre ursul de 130 de kg, ucis la Tisău pe 18 mai 2022 și despre care șansanews.ro a scris aici. La acel moment, comisarii Gărzii de Mediu, inspectorii de la Agenția pentru Protecția Mediului, dar și jandarmii și medicii veterinari au fost chemați să intervină pentru salvarea unui urs brun, prins în capcană. Animalul era imobilizat într-un laț din șufă metalică, fixat între copacii din pădure în fondul de vânătoare AVPS Califaru Alb, de pe raza comunei Tisău. Din păcate, ursul nu a putut fi salvat, iar cercetările au arătat este vorba despre braconaj.

Alți doi bărbați au fost reținuți pentru infracțiunea de trafic de țigări. De altfel, în urma perchezițiilor, au fost ridicate 63.760 de ţigarete, 6.080 de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, 9 telefoane mobile, 10.500 de euro și 18.000 de lei.


Un alt bărbat a fost reținut pentru proxenetism. Acesta ar fi convins fetele să lucreze pentru el prin metoda ”Lover boy”. Acestea practicau prostituția în Germania și Elveția.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii măsurilor asiguratorii, bunuri mobile şi imobile, estimate la valoarea totală de 80.000 de euro.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii organizaţi în filtre rutiere, în contextul acţiunilor derulate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere.