Actualitate POLITICĂ

(UPDATE) TIMPUL TRECE, PREFECTURA N-ARE DECÂT UN ȘEF. Funcția de prefect și o funcție de subprefect trebuie ocupate, totuși, până pe 8 martie

UPDATE 2: Conducerea centrală a PLUS a continuat în ultimele ore sa găsească o soluție pentru nominalizarea și fixarea pe post a unui prefect. Astfel, Buzăului i s-au cerut, din nou, două CV-uri, documente care au ajuns, sâmbătă, pe masa lui Dacian Cioloș. Se așteaptă, așadar, o decizie în orele care urmează.

UPDATE: Ultimele ore nu au adus o soluție pentru deblocarea situației de la la vârful Casei Albe. Surse din interiorul Alianței USR Plus susțin, însă, că la nivelul conducerii centrale a partidului lui Dacian Cioloș se ia în considerare chiar trimiterea unui prefect de la București.

În aceste condiții, ramâne de văzut cum vor reacționa cei de la USR față de această soluție.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Situația de la vârful Prefecturii Buzău  este una incertă. Instituția funcționează cu un singur șef, mai  precis cu un subprefect, și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură definitivarea echipei de conducere. Singurul lucru este cert este că  un post de subprefect este ocupat de Marieta Boloș de la PNL. O adevărată nebuloasă este în ceea ce privește postul de prefect, pentru care nu a fost nimeni nominalizat, dar și în ceea ce privește celălalt post de subprefect pentru care fusese nominalizat fostul primar  al Râmnicului, Viorel Holban, dar care, în mod surprinzător și fără a avea niște explicații la acest moment,  nu a fost numit în funcție la ședința de Guvern de zilele trecute.   

La vârful Prefecturii Buzău, blocajul a apărut pentru că PLUS nu a reușit să desemneze până la acest moment un prefect. Pe de altă parte, pentru cea de-a doua funcție de subprefect, care revine PNL, decizia de la Centru întârzie, fostul primar al Râmnicului, Viorel Holban, nefiind numit în ședința de Guvern de miercurea trecută, atunci când au fost puși în funcții mai mulți prefecți și subprefecți din țară, inclusiv Marieta Boloș.

De menționat că în timpul acestor ultime zile de blocaj au fost mai multe tentative de deblocare a situației,  una dintre ele venind chiar la propunerea grupului USR Buzău.

Prezent într-o intervenție în direct la emisiunea Sens Direct de la Focus Tv,  noul președinte ales al organizației municipale a USR Buzău, Laurențiu Belizan, a dezvăluit  că useristii buzoieni au propus PNL, care a și acceptat, o rocadă pe funcții.

Concret, propunerea era ca PNL să ia prefectul iar USR și PLUS să-și împartă cele două funcții de subprefect, variată agreată inclusiv de conducerile centrale ale tututor formațiunilor politice implicate în Coaliție.  

Surse din alianța USR PLUS spun că, deși inițial a fost de acord, președintele de la acea vreme a PLUS Buzău, Răzvan Moraru,  nu a mai parafat înțelegerea și, astfel, totul a rămas în coadă de pește.

Cert este ca timpul trece si situația funcțiilor de la vârful Prefecturii trebuie rezolvată până pe 8 martie, aceasta fiind data limită de numire oficială a  tututor prefecților și subprefecților din tară.  

Etichete