Actualitate

Tinerii buzoieni, fani Tik-Tok. Ce videoclipuri devin instant virale

Tik-tok a luat avânt în fața celorlalte platforme datorită opțiunilor noi ale aplicației. Pe lângă cele clasice, de a fotografia și posta în mediul online, fiind la un click distanță de interacțiunea cu ceilalți, Tik-Tok-ul vine cu o serie de noutăți pe care se pare că și buzoienii le au în vedere.

Buzoienii au idei din cele mai diverse când vine vorba de conținut, plecând de la idei de beauty și ajungând la filmări cu accidente sau pamflete. Cert este că mare parte dintre aceste clipuri ajung să se viralizeze, astfel încât numărul vizualizărilor este unul de invidiat.

Sigur că odată cu această popularitate oferită de platformă, unii dintre tineri încearcă să devină adevărați influenceri, postând cu regularitate pentru categoria de interes pe care au ales-o pentru Tik-Tok.

Pe partea de frumusețe și produse cosmetice, multe domnișoare aleg să aibă un calendar de postări bine pus la punct. Postările sunt livrate așa-numiților urmăritori la aceleași ore, stabilindu-se astfel o obișnuință în vizualizarea conținutului.

„Am oferit recomandări sincere si despre produsele de îngrijire ale tenului, pentru ca de aproximativ jumătate de an sufăr de acnee si am testat foarte multe produse, astfel pot oferi un feed-back real despre ceea ce m-a ajutat, si anume produsul cu acid salicilic de la Meloni si produsele la Roche Posay. Am primit aprecieri și pentru recomandarea produselor pentru par, unde se vede clar din postări ca am fost transparentă, starea parului meu schimbandu-se considerabil de când folosesc produse hairburst. Pentru ca sunt autentica in postările mele, iar fetele din comunitate chiar au văzut rezultate după ce au folosit produsele recomandate de către mine, au revenit deseori cu mulțumiri si au îndemnat si alte persoane sa ma urmărească, astfel am un număr destul de mare de urmăritori si aprecieri”, a spus Alexandra Dobre, pasionată de make-up

Analizând mai multe clipuri din nișa de beauty, observăm că majoritatea cumpără produse de înfrumusețare și, bazat pe experiențele proprii, încep să ofere sfaturi despre mărcile respective. Tot cu ajutorul setărilor, tinerii pot oferi urmăritorilor filmări de tipul „before and after”, așa-numitele „tranziții” pentru a exemplifica utilitatea sau frumusețea obținută în urma folosirii respectivelor produse.

Tot din Buzău sunt încărcate și multe filmulețe în care tinerele exemplifică anumiți pași pentru îngrijirea pielii, unde arată tot din propria experiență ce produse le-au adus beneficii tenului sau oferă diverse sfaturi.

Tinerii sunt deschiși și la diverse provocări din mediul online, inspirați alți adolescenți. De exemplu, un frizer buzoian a filmat un clip în ploaie, chiar în momentul în care tunde un client. Pentru a aduna și mai multe vizualizări, buzoianul a adăugat și un text hilar.

Se pare că și munca „de teren”, cum spun jurnaliștii, mai exact, filmările de la fața locului cu accidente și incendii, este pe placul tinerilor buzoieni, astfel că multe dintre evenimentele pe lângă care trec ajungă să fie postate pe platforma Tik-tok.

Însă, de departe, cele mai multe clipuri venite din Buzău și încărcate pe Tik-Tok sunt cele stil pamflet. De exemplu, un tânăr a încărcat pe platformă un clip în care se descalță la intrarea în mall-ul din Buzău și merge desculț.