Actualitate

VIDEO – Imagini spectaculoase cu viitoarea autostradă A7. Vremea bună ține cu constructorii

Vremea caldă și însorită  din ultimele zile le dă un avans serios constructorilor care lucrează la viitoarea Autostradă A7. Cele mai recente imagini surprinse de drone pe șantierele autostrăzii arată că muncitorii nu stau deloc. Constructorii profită de vremea bună, mai ales că unele loturi au termen final anul acesta, când ar trebui să se deschidă circulației rutiere.

Cele mai avansate lucrări sunt pe tronsonul Ploiești – Buzău, unde, de altfel, și lucrările au început cel mai devreme. Imaginile arată progresul:

Potrivit Centrului de Studii Tehnice din cadrul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, cel mai mare avans este pe lotul 1 Dumbrava – Mizil, unde stadiul fizic al lucrărilor este de 43%. Un avans mare este și de la Mizil la Pietroasele, cu un stadiu fizic de 41,2%. Singurul lot cu avans 0 este Pietroasele – Buzău unde, din cauza întârzierilor produse de contestații, contractul a fost semnat cu mare întârziere, iar lucrările vor începe în luna martie a acestui an.

Furnicare de mașini și muncitori este și pe tronsonul Buzău – Focșani:

Tronsonul Buzău – Focșani este cel mai lung din toate tronsoanele A7 de la Ploiești la Pașcani și singurul împărțit în 4 loturi. Pe 3 din cele 4 loturi, stadiul fizic al lucrărilor este de 26%. Ceva mai avansat, de 27%, este stadiul la lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, potrivit CESTRIN.