Actualitate

Toma face Teatru la Buzău! Investiția se ridică la un milion de euro

Un teatru de repertoriu permanent la Buzău! Aceasta este ultima investiție anunțată de primarul Constantin Toma și pe care edilul vrea să o finalizeze chiar în acest an. Totul ar costa circa un milion de euro, bani despre care primarul spune că deja Buzăul îi are.

În noiembrie 2021, Buzăul, reședință de județ, ar putea avea un teatru de repertoriu, unde vor fi puse în scenă, pe toată durata anului, piese de teatru jucate de actori buzoieni dar și din Chișinău. Asta pentru că, primarul Constantin Toma intenționează să facă acest proiect în colaborare cu Teatrul ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

”Buzăul este singurul oraș din România, reședință de județ, cu peste o sută de mii de locuitori, care nu are un teatru. De mai mult timp, de peste doi ani, am discutat cu directorul Teatrului ”Mihai Eminescu” de Chișinău pentru a înființa un teatru de repertoriu aici la Buzău”, a spus primarul Constantin Toma.

Investiția s-ar ridica la un milion de euro, bani pe care Buzăul i-ar primi de la Guvern, fiind vorba de cei de 2% din cota 65 %,din impozitul pe venit.

Cu alte cuvinte, a explicat Toma, în jumătate de an Buzăul va avea propriul teatru.

”Discuțiile sunt avansate și sperăm ca prin luna noiembrie să avem pusă în scenă prima piesă de teatru a Teatrului Municipal Buzău. O să-i alegem și un nume, probabil se va numi Teatrul Maximilian”, a explicat Toma.

A fost stabilită deja și clădirea în care vor fi organizate spectacolele, însă, pe viitor, primarul are planuri mari.

”Pentru început spectacolele vor avea loc la Sala Maximilian, dar pe viitor intenționăm să construim chiar un teatru”, a mai spus Toma.

Teatrul va fi deservit de o trupă mixtă de actori, atât de la Teatrul de la Chișinău cât și actori buzoieni.

”Va fi un teatru permanent, cu stagiune”, spune edilul.