Actualitate

Toma și Neagu, bătălia pe mărțișoare. Fiecare, cu taraba lui

Ultimele acțiuni care generează competiție (utilă, e drept) între Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Județean, este organizarea târgurilor care preced Mărțișorul. Deciziile au fost luate la vârf, cu mai mult timp în urmă, efectele s-au văzut, în ultimele zile, ambele instituții înregistrând o premieră.

Primăria Buzău a renunțat la celebrul cort cu mărțișoare, pe care nici n-ar fi avut unde să-l mai instaleze, dat fiind șantierul din Piața Daciei, și a mutat târgul în spațiul expozițional de la Iazul Morilor. O premieră, cum, de altfel, premieră este și expoziția de mărțișoare hand-made realizate de elevi ai școlilor buzoiene, dar și de organizații cu activitate caritabilă și socială. Deschiderea a avut loc joi, iar târgul va funcționa până pe 7 martie. Fondurile colectate din vânzarea mărțișoarelor urmează să fie donate unor persoane cu dizabilități și copiilor instituționalizați în centrele de plasament din Buzău.

La o zi distanță, și Consiliul Județean a anunțat deschdierea unui târg de mărțișoare. Acesta este organizat la Centrul cultural I.C. Brătianu, standurile fiind găzduite de căsuțele amplasate în curtea interioară, ceea ce constituie, de asemenea, o premieră. La expoziția cu vânzare participă cu produse proprii elevi de la instituții de învățământ din Buzău, meșteri și artiști populari. Târgul este deschis zilnic, între orele 10,00 și 19,00, până pe 8 martie.