Divertisment

TOP 2022. Ce au căutat românii pe internet

Cel mai cunoscut motor de căutare a transmis lista cu cele mai populare căutări din 2022. Subiecte fierbinți sau persoane cunoscute au generat mare interes în căutări în România,

De departe, cel mai căutat subiect de români în 2022 a fost, potrivit Google, războiul din Ucraina. De altfel, țara vecină, alături de Rusia și de președinții celor două state s-au aflat printre cei mai căutați termeni.Cel mai popular eveniment în căutările din România a fost însă recensământul ce a avut loc în țara noastră în 2022. În ceea ce privește evenimentele globale, în top au intrat decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, concursul european de muzică Eurovision, dar și lansări de tehnologie. Un subiect tot mai presant pe agenda publică globală, care se impune și pe cea locală, a ocupat și el un loc important în top, respectiv schimbările climatice.

Cea mai populară reţetă în căutările românilor în 2022 a fost rețeta de negresă. În lista căutărilor după reţete regăsim preparate din topurile anilor anteriori, precum macarons, dar și unele destul de inedite, precum cea de aluat tempura sau de balmoș (mâncare ciobănească cu brânză și mămăligă).

Iată topul căutărilor Google în 2022:

  1. Ucraina
  2. Recensământ
  3. Regina Elisabeta
  4. Rusia
  5. Nosfe
  6. Florin Salam
  7. iPhone 14
  8. Putin
  9. Eurovision
  10. Schimbări climatice

În ceea ce privește topul oamenilor căutați pe Google (include doar oameni în viață), pe primul loc s-a aflat cântărețul de manele Florin Salam, prezentat eronat că ar fi murit, urmat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Un interes crescut l-au avut românii și pentru David Popovici, pe locul al 3-lea în topul oamenilor căutați pe Google, tânărul înotător român care a reușit mai multe performanțe în decursul acestui an.