Actualitate SĂNĂTATE

Tot mai multe localități intră în scenariul roșu. Nici în municipiul Buzău situația nu este prea bună. Ce rată de îmbolnăvire se înregistrează în Buzău

Crește numărul localităților din Buzău aflate în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de persoane infectate cu SARS CoV-2.

Sâmbătă, 25 septembrie, sunt trei comune în care rata de îmbolnăvire este peste 3 la mia de locuitori. În această situație se regăsesc comunele Mărgăritești, cu rată 3,76/ 1.000 locuitori, Sărulești 3,26 și Rușețu cu o rată de 3,13 cazuri. În aceste zone sunt în vigoare restricții stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență încă de zilele trecute, imediat după ce localitățile au depășit 3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Nici în municipiul Buzău situația nu este mai bună. Rata de incidență a cazurilor COVID-19 este în creștere de la o zi la alta. Sâmbătă, municipiul are o rată de 2,10 cazuri/ 1.000 locuitori. În municipiul Buzău, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 273 de cazuri de infectare cu SARS CoV-2. Dacă tendința se va menține, în câteva zile ar putea fi impuse restricții și în oraș. Astfel, printre altele, certificatul verde ar putea deveni obligatoriu pentru accesul în anumite spații ori la diverse evenimente. Certificatul verde arată că persoana respectivă s-a vaccinat anti COVID, a fost testată negativ sau a trecut prin boală.

La polul opus, 20 de comune din județ nu au nici măcar un localnic diagnosticat cu coronavirus.