Actualitate

Vot cu emoții pentru primarul Toma. Ce va face dacă referendumul nu va trece. Ciolacu, nemulțumit, dimineață, de prezența la urne (VIDEO)

foto: Ciprian Sterian
foto: Ciprian Sterian

Matinal ca întotdeauna. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a mers la urne dis de dimineață pentru a-și exprima votul la referendumul pe care l –a inițiat, prin care încearcă unirea orașului Buzău de comuna Țintești.

Alături de soția sa, Constantin Toma a venit la secția de votare, și și-a exprimat opțiunea, nu fără emoții însă.

La final, edilul șef a declarat că are emoții în ceea ce privește prezența la urne a buzoienilor.

” Am emoții, e normal să se întâmple așa, dar eu cred că buzoienii au înțeles că nu e un vot pentru un om sau pentru un partid, ci e un vot pentru viitorul lor. E un vot pentru Buzău, pentru orașul și pentru viitorul nostru, pentru copii și pentru următoarele  generații. Dacă referendumul trece vom munci și mai mult să obținem rezultate și mai bune, să atragem fonduri europene, avem o mulțime de proiecte care sunt si care vor veni, am demonstrat  împreună că Buzăul e pe calea cea bună. Sper să ajungem un oraș de top. Dacă nu trece….vom ajunge un oraș de top, dar mai mic, ne vom dezvolta pe verticală, nu și pe orizontală”

După ce a votat alături de soția sa, primarul Constantin Toma l-a însoțit pe Marcel Ciolacu la Școala nr 5, pentru ca și președintele PSD să voteze.

Cei doi au plecat pe jos, împreună cu câțiva dintre consilierii locali, dar și cu cei doi viceprimari ai municipiului Buzău, Oana Matache și Ionuț Apostu. Braț la braț spre vot, pe străzile Buzăului, social democrații au sperat că astfel vor mobiliza electoratul PSD pentru a merge la urne.

Când au ajuns în fața școlii, Ciolacu a intrat singur în secția de vot unde era așteptat.

”Bine ați venit! Ne gândeam că o să veniți, însă ne gândeam că o să veniți mai târziu, venind de la București”, i-a spus președintele secției, obișnuit ca la fiecare scrutin președintele PSD să voteze la Buzău.

La rândul său, Ciolacu a întrebat despre prezența la urne până la acel moment.

”A venit lume, ceva?”, a întrebat Ciolacu.  

Răspunsul însă nu l-a mulțumit pe președintele PSD, până la acest moment votând doar reprezentanții comisiei de vot și doi-trei alegători.

Verificarea actului de identitate, înmânarea buletinului de vot și a ștampilei au fost parcurse foarte rapid, așa că în doar câteva minute, Marcel Ciolacu a putut vota.

La plecare, Marcel Ciolacu a primit chiar și un compliment de la președintele secției, o doamnă, care a făcut o apreciere la forma fizică a președintelui PSD.

”Am răspuns apelului făcut de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma , să particip la acest exercițiu democratic, unul dintre cele mai importante exerciții democratice la care putem participa și noi, locuitorii municipiului Buzău, respectiv să facem un Buzău mai mare. Un Buzău cu mai multe oportunități, cu locuri pentru tineri, cu noi locuri de muncă și cred că este una dintre cele mai lăudabile acțiuni ale unui primar de mare municipiu. Chiar dacă până la acest moment nu foarte mulți buzoieni s-au prezentat la vot, vreau să-l felicit pe domnul primar pentru această inițiativă și sperăm ca până la ora 21.00 cât mai mulți buzoieni să vină la vot. Reforma administrativă trebuie făcută în România, mi-aș dori mult să înceapă din Buzău, mai exact din municipiul Buzău”, a spus Ciolacu la ieșirea de la urne.

După scurta declarație de presă, Ciolacu și Toma au plecat împreună.