Actualitate

Tot mai mulți buzoieni cu afecțiuni cardiace grave. 4 transferuri la București, într-o singură zi

Criza medicilor cardiologi de la Spitalul Județean Buzău persistă, iar în tot acest timp tot mai mulți buzoieni ajung la spital cu probleme ale inimii, mulți având nevoie de intervenții de urgență pentru a fi salvați. Sunt pacienți cu simptome specifice unor afecțiuni grave, care, în lipsa unor medici specialiști la Buzău, sunt trimiși în alte spitale din țară. Numai ieri 4 pacienți care s-au prezentat la Urgențe cu dureri în piept și alte simptome care anunțau afecțiuni grave au fost transferați în Capitală, pentru a primi îngrijiri de specialitate necesare.

“Astăzi au fost efectuate un număr de 4 transferuri către Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu București. Pacienții s-au prezentat la UPU-SMURD Buzău acuzând dureri toracice cu intensitate mare cu debut recent, fiind consultati, investigati, tratati. In urma diagnosticului stabilit, s-a obtinut avizul medicului cardiolog din Programul STEMI, pacientii putind beneficia de interventie de urgenta PCI ”, anunță, pe Facebook, medicul șef al UPU-SMURD Buzău, dr. Adrian Zoican.

În timp ce numărul pacienților cu afecțiuni ale inimii crește, la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău criza medicilor specialiști persistă. Criza s-a acutizat după ce ambii cardiologi care profesau aici și-au anunțat plecarea din spital, motivând gestul prin volumul mare de muncă și responsabilitățile uriașe pe care le au. Conducerea spitalului și autoritățile județene au purtat o serie de discuții cu medici cardiologi, rezidenți și medici pensionari, pentru a-i convinge să vină la Spitalul Județean. O soluție s-a găsit însă este doar una de moment, a precizat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. Doi cardiologi, unul aflat la pensie și unul ce va fi detașat de la Râmnicu Sărat, au acceptat oferta Spitalului Județean. De asemenea, medici din Iași ar fi acceptat să dea o mână de ajutor colegilor din Buzău. Între timp, zilele acestea, reprezentanți ai unității medicale sunt prezenți la Congresul de Cardiologie de la Sinaia în încercarea de a-i convinge să se alăture echipei de la Buzău.