Actualitate

TOȚI ELEVII DIN BUZĂU AU TRECUT PROBA TERMOMETRULUI. Urmează proba la Română din cadrul Evaluării Naționale

Nici un elev, absolvent de gimnaziu, din județul Buzău, nu a fost respins la proba termometrului.

Potrivit oficialilor din IȘJ Buzău, toți elevii înscriși la Evaluarea Națională, care începe luni, au fost lăsați să intre în clase pentru a susține testarea la Limba și Literatura Română. Asta înseamnă că au avut o temperature sub 37.3 grade și nu au avut simptome de infecție respiratorie.

Elevii de clasa a opta încep luni, 15 iunie, Evaluarea Națională. O altfel de evaluare, în care copiii sunt lăsați în clase doar dacă au temperatura sub 37. 3 și nu au simptomele vreunei infecții respiratorii. Un examen care pe lângă stresul specific,  vine cu un factor de stress suplimentar, al riscului răspândirii coronavirusului. Elevii au intrat în clase până la 8 și jumătate după ce le a fost măsurată temperatura. Dacă temperatura corporală a vreunuia dintre copii a măsurat peste 37.3, atunci nu au fost lăsați în clase, ci vor da examenul în sesiunea specială.   

Examenul începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română urmând ca miercuri  17 iunie să se desfăşoare proba la Matematică. Timpul pentru elaborarea unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Subiectele de la Evaluarea Națională vor avea structura cu care elevii au fost obișnuiți în emisiunile Teleșcoala, a anunțat președintele comisiei naționale de examen Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației.          

Primele rezultate vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), inclusiv prin mijloace electronice.  Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iunie.                                                                

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul

  În Buzău sunt înscriși la Evaluarea Națională 3833 de elevi și au fost organizate 103 centre de examen.