Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ȘEFA CRUCII ALB GALBENE CONTRAZICE STATISTICILE DSP, DUPĂ CE CHIAR EA S-A INFECTAT CU CORONAVIRUS. Declarație EXCLUSIVĂ

Șefa Crucii Alb Galbene, Cristina Vasile, contrazice datele făcute publice de Direcția de Sănătate Publică, date care o vizează personal, după ce chiar ea a contractat noul coronavirus, fiind contact direct un un medic, la rându-i diagnosticat cu coronavirus.

În raportul DSP de duminică, se menționează faptul că un angajat al serviciului de îngrijiri medicale la domiciliu Crucea Alb Galbenă este infectat cu coronavirus, având simptome de boală.

În fapt, Cristina Vasile, căci despre ea este vorba, susține că nu are nici un simptom de boală și menționează că îmbolnăvirea a apărut fără a avea legătură cu instituția pe care o conduce, nefiind nevoie să fie implicată Crucea Alb Galbenă, cu atât mai mult cu cât ea nu a mai fost la serviciu de zile bune.

Redăm mai jos comunicatul remis de directorul executiv al Crucii Alb Galbene, Cristina Vasile:

”Ca urmare a apariției în spațiul public al unor informații conform cărora “un personal medical de la Fundația Crucea Alb Galbenă Buzău se află printre noii pacienți infectați cu COVID-19” și că este „simptomatic” facem anunț că persoana respectivă este total asimptomatică. A făcut testul voluntar, la cerere, deoarece a venit în contact direct cu cazul 247, în cadrul unei clinici private. Menționăm că acest caz (292) face parte din personalul de conducere al Fundației, nu vine în contact cu pacienții, iar în ultimile 14 zile nu a venit în contact direct cu personalul. La începutul fiecărei luni activitatea o desfășoară de la domiciliu, fiind perioada de raportări financiare. Am solicitat DSP să corecteze cu datele reale, ceea ce se va întâmplă în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă informăm că la nivelul Fundației se iau toate măsurile pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19, beneficiarii Fundației fiind în centrul atenției noastre permanent.”.

Contactată luni dimineață de reporterii șansanews.ro, Cristina Vasile a relatat în exclusivitate starea în care se află. Spune că nu are nici un fel de simptom, nu primește nici un tratament iar starea sa este cât de poate de bună.

”Am intrat în contact cu un medic care ulterior a fost diagnosticat pozitiv. Doctorul respectiv nu avea nici un simptom la acel moment. Am decis când am aflat să mă testez, considerând că așa e normal să fac, deși nu aveam nici un simptom, dar era necesar să mă testez pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei din jurul meu, în cazul în care aveam virusul. Am primit telefon noaptea și am aflat că sunt pozitivă. Sunt în spitalul din Rm.Sărat, sunt singură în salon, totul e foarte bine aici. Nu primesc nici un tratament, nu am nici un simptom, poate doar uneori gândurile mă năpădesc, dar îmi revin repede. E important să menționez că nu am simptome, deși DSP a menționat că sunt simptomatică, dar și faptul că nu am intrat în contact cu nici un angajat al Crucii Alb Galbene în ultimele 2 săptămâni și nici cu vreun pacient”.