Actualitate

Trafic de coșmar în Buzău. La orele de vârf s-a circulat bară la bară, în mai multe zone

Sursa Facebook

O “sancțiune” neașteptată pentru șoferii care miercuri, 22 septembrie, de “Ziua mondială fără mașini” au ales să plece de acasă la volan. Au circulat bară la bară și au așteptat în coloane lungi de câțiva kilometri, zeci de minute. S-a întâmplat miercuri după amiază, când intrările în oraș dinspre Spătaru sau Șoseaua Pogonele au fost blocate o bună bucată de vreme. Au fost mai multe motive care au stat la baza acestei situații.

Pe de o parte blocajele s-au înregistrat la o oră de vârf, când majoritatea buzoienilor și-au încheiat programul de lucru și se întorceau acasă.

Pe de altă parte, coloane de mașini s-au format după ce traficul a fost blocat preț de circa 15 minute în zona Pasarelei Nehoiu pentru a repune pe roti un camion care era răsturnat pe o parte, pe marginea șoselei, încă de la primele ore ale dimineții.

Sursa Facebook

A fost nevoie de intervenția unei macarale cu care vehiculul să fie repus pe carosabil, ceea ce a impus oprirea traficului în acea zonă și dirijarea mașinilor pe șoseaua spre Spătaru. Numai că valorile mari de trafic și-au spus cuvântul, șoseaua nu a putut prelua numărul mare de mașini, astfel că s-a ajuns la un imens blocaj. Spre Spătaru s-au format cozi de mașini pe circa 5 km, un adevărat furnicar a fost și pe Șoseaua Pogonele, iar în zona podului de la Drăgaică s-a circulat cu viteza melcului.

Imaginile surprinse de șoferi și postate pe rețelele de socializare arată clar traficul de coșmar din Buzău.