Actualitate POLITICĂ SĂNĂTATE

Senatorul PNL, Vlad Pufu, îi cere ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control după ce la Rm.Sărat s-a ajuns ca medicii să lupte cu mâinile goale pentru salvarea bolnavilor COVID

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, reacționează după ce șansanews.ro a dezvăluit situația gravă de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde de mai multe zile lipsesc trei medicamente esențiale pentru salvarea bolnavilor COVID cu forme medii și grave de boală și îi solicită ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, să trimită în județ Corpul de Control pentru a stabili cine se face responsabil de această situație.

”(..) În condițiile în care Spitalul Râmnicu Sărat înregistra miercuri 94 de pacienți COVID-19, manageri, autorități și administrație habar nu aveau despre acest lucru. E o crimă să ții în spital oameni bolnavi fără să le asiguri tratamentul și fără să faci nimic pentru a-i salva. Ne tot întrebăm de ce a scăzut încrederea oamenilor în actul medical, de ce bolnavii ajung târziu la spital și preferă să se trateze acasă. Iată răspunsul, care nu face cinste nimănui!

După o discuție cu factorii de resort, care ar fi trebuit să știe situația gravă de la spitalul din Râmnicu Sărat, îi cer ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila să trimită Corpul de Control pentru a face o anchetă care să lămurească situația.

Corpul de Control trebuie să stabilească exact cine a fost de vină pentru că zeci de bolnavi nu au putut primi tratamentul necesar, dând dovadă de lipsa unei minime empatii față de situația celor internați. Așteptăm concluziile, iar cei vinovați trebuie să stea cu demisiile pe masă.

Toleranța pentru astfel de situații trebuie să fie ZERO!”, a transmis senatorul PNL, Vlad Pufu.

Șansanews.ro a scris AICI și AICI despre situația de la Spitalul Municipal din Rm.Sărat unde de mai multe zile lipsesc trei medicamente esențiale în tratarea cazurilor de COVID, astfel încât pacienții să nu ajungă la Terapie Intensivă ori chiar mai rău de atât.