Actualitate

Turismul, în creștere. Câți străini au ajuns în Buzău, de la începutul anului

După anii de pandemie, cu restricții dure care au limitat accesul turiștilor, 2022 a adus o creștere pe acest segment. Cu alte cuvinte, românii au simțit nevoia unor vacanțe așa că încă din iarnă au început să călătorească atât în țară cât și în străinătate. Din fericire, Buzăul începe să devină atractiv deși este departe de a se afla în topul preferințelor turiștilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în afară de București, destinațiile de vacanță preferate ale românilor și străinilor rămân Brașov și Constanța.

”Pe judeţe , în perioada 01.01.-30.06.2022, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare a înregistrat valori mai mari în: Municipiul Bucureşti (637,1 mii persoane), Braşov (505,9 mii persoane) și Constanța (267,6 mii persoane) iar înnoptările turiştilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat 4/6 valori mai mari în: Municipiul Bucureşti (1251,4 mii), Braşov (948,7 mii) și Constanța (736,2 mii)”, informează INS.

Totuși, Buzăul se bucură în acest an de o creștere în ceea ce privește numărul vizitatorilor care au ales să și înnopteze în hoteluri și pensiuni și chiar să-și închiriere apartamente pentru cazarea pe perioada vacanțelor.

Astfel, în perioada ianuarie –iunie, în județul Buzău au ajuns 33.178 de turiști, dintre aceștia, cei mai mulți au fost români. Mai exact, 31.009 au fost români și doar 2169 au fost turiști străini.

”Pe țări , cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în perioada 01.01.-30.06.2022 au provenit din: Germania , Israel  și Italia” se arată în comunicatul INS privind turiștii înregistrați în România în primele șase luni ale anului.

Pe de altă parte, o altă analiză arată că turiștii nu rămân mai mult de două nopți în Buzău, o medie a înnoptărilor regăsită și la nivel național.

”Durata medie a şederii în perioada 01.01.-30.06.2022, a fost de 2,0 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini”, informeză INS.

La Buzău, în prima jumătate a anului au fost înregistrate 64.979 de înnoptări. Este vorba despre cei care au ales să rămân peste noapte la hoteluri și pensiuni, însă mai sunt turiști care au preferat să-și închirieze apartamente pentru perioada vacanței. În medie, aceștia au rămas în Buzău o singură noapte. În total, 1289 de români au ales această variantă de cazare când au ajuns în Buzău.