Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

(UPDATE) Tragedie fără margini! Militar din Buzău, mort în Kosovo

UPDATE: Durere fără margini pentru familia militarului buzoian decedat în Kosovo. Trupul neînsuflețit al militarului a fost repatriat miercuri, o ceremonie având loc la Baza Aeriană Boboc.



ȘTIRE INIȚIALĂ: O nouă tragedie îndoliază Buzăul. Un militar, în vârstă de doar 43 de ani, a pierit, departe de casă, în Kosovo. Moartea sa a fost neașteptată și fulgerătoare și a fost cauzată de o afecțiune medicală gravă, de care nu știa.

Plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman era din Râmnicu Sărat. Din anul 2000 s-a angajat în cadrul MApN, fiind încadrat la o unitate militară din Buzău. De-a lungul anilor, a luat parte la mai multe misiuni peste granițe. Ultima dată, în vara anului trecut, a plecat în misiune în Kosovo. Mai avea o lună din misiune. În aprilie trebuia să se întoarcă acasă, la soție și fetiță. Însă, o boală nemiloasă avea să-i pună capăt tuturor planurilor.

Luni dimineață, militarul, care nu era cunoscut cu probleme de sănătate, a început să se simtă rău. A fost internat de urgență dar, în ciuda eforturilor medicilor, după câteva ore s-a stins.

“În dimineața de 14 martie, subofițerul a acuzat stări de rău, însoțite de amețeli, fiind internat de urgență într-un spital din Priștina. Cu toate eforturile echipei de medici, subofițerul a decedat în seara aceleiași zile, cauza decesului fiind o embolie pulmonară acută.  Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operații Kosovo, din luna iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie a acestui an. Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Apărării Naționale.

În urma sa, militarul buzoian a lăsat o soție îndurerată și o fetiță care va crește fără tată.

Soția sa a postat un mesaj tulburător pe o rețea de socializare.

“Cerul mi-a luat cea mai dragă ființă și a transformat-o în cea mai frumoasă stea.”

Dumnezeu să-l odihnească în pace!