Actualitate

Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului. Spectacolul naturii pus în valoare de gospodarii buzoieni

Sâmbătă a fost a doua zi de aventuri în Ținutul Buzăului pentru cei zece creatori de conținut veniți să descopere cel mai nou Geoparc Internațional UNESCO al României. De la peisaje de vis, la oameni speciali, de la locuri pline de poveste la noi afaceri construite pentru a pune mai bine în valoare un ținut plin de surprize plăcute. 

Ziua a început la Casele de Lut din Berca, pe Valea Buzăului, la aproximativ 20 km de orașul Buzău. Aici și-au refăcut puterile cei 10 influenceri, înainte de a porni într-o nouă explorare a zonei care a fost binecuvântată de Dumnezeu cu multe peisaje de vis și oameni generoși și plini de talente. F

Din Berca, ”Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului” s-a mutat în Valea Salciei, o zonă răsfățată cu multe văi înverzite, oameni gospodari și bucate delicioase care păstrează rețetele specifice zonei. Tot aici, influencerii au descoperit ce înseamnă viața la stână, au învățat cum se mulg mioarele, dar și ce înseamnă un gust autentic de brânză pregătită de ciobani, cu roșii gustoase din grădină.

Comunele Valea Salciei şi Săruleşti sunt vegheate de o cruce din metal, de 16 metri înălţime, ridicată în memoria eroilor căzuți pe front. Ridicată pe un deal aflat între cele două aşezări, crucea se află într-un loc de belvedere de unde se pot surprinde peisaje incredibile, pe care le veți putea vedea în filmul aventurii, care va fi lansat în luna septembrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Suprinse din dronă sau cu ajutorul unor action camera DJI purtate de participanți, peisajele vor face multor privitori poftă să pornească în explorarea Ținutului Buzăului.

Pentru că cel mai bun desert dulce, într-o zonă cu mulți salcâmi, tei și flori vine de la harnicele albine, în a doua zi de concurs a avut loc și o incursiune în lumea lor. Cum se pregătește un fagure artificial, cum se descăpăcește unul și care sunt diferențele între tipurile de miere au fost trei dintre provocările cărora au trebuit să le facă față participanții la primul reality show în social media din România. 

Pe drumuri care acum intră într-un proces de reabilitare, participanții la ”Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului” s-au îndreptat către Bisoca. Un loc în care natura își arată cele mai frumoase straie, iar oameni îndrăgostiți de ea caută să-i asigure un viitor sustenabil.

Zestrea Biscoceană este primul hub țărănesc dedicat comunității din Bisoca, într-un sat aflat în mijlocul unor meleaguri de poveste. Aici este expoziția permanentă „Viața țăranului muntean”, expoziții temporare ale mai multor artiști români, dar și o casă amenajată în stil tradițional bisocean. Se organizează mai mereu ateliere și evenimente, dar te poți și relaxa pe pajiștea din curtea casei, sau poate chiar în fânărie.

Creatorii de conținut veniți în Ținutul Buzăului pentru reality show în social media din România au descoperit aici cum se fac opincile, ce presupune transportul apei folosind cobilița, dar și cum se dărăcește lână. Experiențe inedite nu doar pentru orășeni, ci și pentru mulți dintre cei care trăiesc azi în satele românești.

Tot aici, participanții în show-ul care face viral Ținutul Buzăului l-au cunoscut pe Cristian Micu și al său instrument care face văile Buzăului să răsune.

După probe care pus în valoare patrimoniul cultural al acestei părți din Ținutul Buzăului, la orele pârnzului, în joc a intrat și chef Liviu Lambrino, care i-a surprins pe participanți cu o salată de brânză cu roșii reinterpretată cu ingrediente locale.

După Berca, creatorii de conținut au pornit pe drumuri off-road la bordul mașinilor Peugeot, pe care se bazează pentru a descoperi cât mai bine Ținutul Buzăului. Mașinile, oferite de TRUST MOTORS, au fost testate la maximum, efortul fiind răsplătit cu peisaje de basm.

Primul reality show în social media din România, derulat în Ținutul Buzăului, continuă!

Vulcanii Noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții din Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate reprezintă provocări pentru cei 10 creatori de conținut care au pornit pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).

Primul reality show în social media din România poate fi urmărit prin hashtagul #CronicariDigitali.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian