Actualitate

Trotuar la Vadu Pașii? Mai durează! Se caută o nouă soluție, ceea ce înseamnă mai mult timp

Situație halucinantă în cazul Șoselei Vadu Pașii, acolo unde lipsa unui trotuar pune în pericol zi de zi oamenii care trec pe pod și unde un adolescent a murit, spulberat de o mașină. De luni bune e o presiune imensă pe autorități să facă ceva pentru a amenaja un trotuar. Iar când lucrurile păreau, în sfârșit, să intre pe un făgaș normal, apare o nouă piedică: CFR e împotrivă. Sau pe-aproape, pentru că are atâtea cerințe care sunt nu doar greu de îndeplinit, ci și costisitoare.

Problema care persistă de luni bune pe Șoseaua Vadu Pașii a fost adusă în prim-plan în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal de către consilierul local PNL Florin Sangiu. Liberalul a cerut municipalității detalii despre demersurile făcute pentru rezolvarea acestei situații critice. Răspunsul a venit de la viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat că intenția municipalității de a prelua de la CFR o bucată de teren pentru a realiza un trotuar pe Șoseaua Vadu Pașii nu se poate materializa. Motivul: cerințele CFR-ului sunt imposibil de respectat.

“Ieri am avut ultima vizită pe amplasament împreună cu o delegație numeroasă din partea regionalei CFR, iar documentul pe care ni l-au înmânat și procesul verbal în urma acestei vizite reliefează mai mult decât clar, aș putea spune eu, că este aproape imposibil de amenajat un trotuar pe acea zonă pentru că ne-au pus câteva condiții greu de realizat. În primul rând amenajarea unui dren pentru apele pluviale, relocarea unor stâlpi de iluminat și, cel mai greu, consolidarea terasamentului căii ferate. E vorba aici de o investiție de milioane de euro.”

În aceste condiții, se caută o altă soluție pentru amenajarea trotuarului sau chiar a unei pasarele pe cealaltă parte a drumului, vis- a- vis de locul accidentului teribil din decembrie.

“În urma vizitei de ieri împreună și cu proiectanții, am luat decizia să ne reorientăm pe malul celălalt. Acolo, chiar dacă nu suntem proprietarii terenului, am discutat și cu doamna arhitect șef și cu proiectanții, ar exista posibilitatea amenajării unei pasarele metalice în locul trotuarului care ar putea fi accesibilă tuturor locuitorilor din Vadu Pașii iar această zonă de trotuar s-o ducem până în stația de autobuz iar de acolo noi avem trotuar pe acea parte pe toată lungimea șoselei.”

La rândul său, primarul Constantin Toma spune că vor fi făcute demersuri pentru ca Primăria Buzău să poată deveni proprietar pe terenul aflat pe partea dreaptă a șoselei, la ieșirea din municipiu, și apoi să se poată trece la realizarea propriu zisă a căii pentru pietoni.

Până atunci, însă, zi de zi, în momentul în care vor să ajungă în municipiul Buzău la școală sau la serviciu, localnicii din Vadu Pașii sunt nevoiți să meargă pe marginea drumului, pe lângă mașinile care trec cu viteză, și să se roage să ajungă cu bine acasă.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nu se poate să facă public procesul verbal!?
    Dacă zona este cea din fitografie trebuie o rigolă( care ar fi trebuit să fie și acum pe marginea drumului) ca apa de ploaie să se scurgă sa nu afecteze terasamentul.
    De mutat stâlpi chiar e cazul pentru un trotuar de 1 -1,5m lățime când în Buzău avem stâlpi pe trotuare ( pe Transilvaniei era unul)!?
    De ce trebuie să le consolideze terasamentul pentru o lucrare simplă fară săpături in adancime!?( dacă apa de ploaue se va scurge pe sanț!?)
    Fiti serioși, negociați cu ei, de unde ați scos milioane de EU!?