Actualitate

Trupul neînsuflețit al fotbalistului Florin Nazîru a ajuns acasă. Rămân încă întrebări fără răspuns în cazul morții sportivului

Trupul neînsuflețit al tânărului fotbalistul Florin Nazîru, care a murit în circumstanțe încă neelucidate, a fost adus astăzi din Capitală la Oreavu. În jurul orei 16.00, trupul adolescentului a fost depus la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Oreavu, comuna Valea Râmnicului, unde sunt așteptați să se prezinte în număr mare apropiații și cunoscuții sportivului.

Între timp apar și primele informații de la autorități, care precizează că Florin ar fi murit în urma unui șoc septic. Nu au apărut deocamdată în spațiul public detalii despre tipul bacteriei care l-a infectat pe tânărul sportiv, rămânând în continuare multe semne de întrebare în jurul morții băiatului. Totuși, autoritățile infirmă ideea că Florin ar fi contractat o bacterie din piscina de la Râmnicu Sărat.

Direcția de Sănătate Publică a făcut o anchetă la fața locului, dar a contactat și prietenii băiatului, care îl însoțeau adesea la piscină. Adolescenții sunt într-o stare bună de sănătate, fapt care îi face pe specialiști să meargă pe infirmarea ipotezei infectării cu o bacterie din piscină.

„Din 22 și până astăzi noi nu am primit absolut nicio informare de la această unitate, motiv pentru care astăzi am solicitat în scris informații care între două unități medicale să ni le permitem. Am continuat derularea anchetei, am discutat cu antrenorul, copilul urma să ajungă la o echipă din Capitală, era perfect sănătos. Am discutat și cu un coleg cu care a fost la piscină, singurul care mi-a răspuns, toți ceilalți aveau telefoanele închise. Toată lumea este într-o stare de sănătate foarte bună, nu se știe ce s-a întâmplat cu Sorin pentru că toți au participat la îmbăieri și nu au probleme de sănătate”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

La acest moment, piscina din Râmnicu Sărat este închisă de OPC, iar DSP precizează că nu s-au găsit în laborator probe de apă aduse de administratorul piscinei. Administratorul ar fi deschis practic piscina, fără a monitoriza apa din ea.

„Responsabilul era obligat ca la începutul sezonului să facă o monitorizare a calității apei, aceste buletine nu existau. Noi de la 1 iulie am început verificările, am verificat 11 piscine, dar la Râmnic colegii nu au ajuns încă. Noi avem deficit de personal pe partea de inspecție. Controlul se face în fiecare an, dar fiecare administrator trebuie să respecte măsurile din moment ce a dat drumul unei piscine. Dacă noi constatăm nereguli, sigur că vor exista si amenzi. Administratorul nu avea monitorizată apa, noi nu am găsit buletine în laboratorul DSP. Era normal ca el să verifice apa și după să deschidă piscina. Dacă aducea probe, se constata că erau nereguli, dar așa noi nu avem de unde să știm, nu putem verifica tot într-un timp scurt”, a precizat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian