Actualitate

Ultimă oră! Măsură radicală anunțată de conducerea RAM Buzău: “Vor rămâne fără apă caldă”

Decizie de ultimă oră anunțată, în exclusivitate, la Focus Tv, de directorul RAM Buzău, Giani Matei. Peste câteva săptămâni, imediat după ce va fi oprită furnizarea căldurii, se vor lua măsuri dure împotriva buzoienilor rău platnici. Blocurile în care mai puțin de jumătate dintre locatari și-au plătit facturile la RAM, vor rămâne fără apă caldă.

“După întreruperea furnizării agentului termic, vom analiza fiecare bloc, bloc cu bloc. Sunt persoane cu facturi neachitate de 1 an. Unde gradul de încasare este mai mic de 50%, vom sista furnizarea apei calde. NU se mai poate. Am discutat astăzi cu colegii mei. Pe perioada iernii, legea ne interzicea să întrerupem, dar după sistarea furnizării căldurii, putem întrerupe apa caldă. Nu ne mai permitem din punct de vedere financiar”.

Directorul RAM Buzău a explicat că decizia radicală de a sista apa caldă în blocurile cu restanțe la plata facturilor vine în contextul în care cheltuielile au crescut și, la rândul său, Regia nu mai este păsuită de furnizorii de gaze și electricitate.

“Această măsură sigur se va lua. Nu ne mai permitem, gazele sunt foarte scumpe, energia electrică la fel, și furnizorii nu așteaptă mai mult de 3-4 zile. De când trece scadența, îmi dă termen 10 zile de plată, la energie electrică. Nu le achit, dă ordin de sistare a furnizării. Vom sista apa caldă până când buzoienii vor achita datoriile.”

Nu doar cei care nu și-au plătit facturile vor avea de suferit, ci și locatarii care sunt la zi cu plățile. RAM va opri furnizarea apei calde în tot blocul, nu doar la rău platnici.

“Nu avem posibilitatea să sistăm doar la unele apartamente, vom văduvi toate apartamentele. Singura facilitate pe care le-o putem acorda este metoda eșalonării la plată, 6 până la 12 rate, în funcție și de sumă. Purtăm discuții, sper să găsim înțelegere.”

În prezent, RAM Buzău a trimis deja 139 de dosare la executorul judecătoresc după ce buzoienii au refuzat să achite datoriile vechi de ani de zile. De asemenea, 153 de clienți au primit notificări iar dacă nu vor plăti la termen, vor fi executați silit, în timp ce 10 clienți au cerut eșalonare la plată. RAM Buzău are de recuperat de la toți acești buzoieni 256 000 lei.

Etichete