Actualitate

Ultima oră! Microbuz școlar, implicat într-un accident. Planul Roșu de Intervenție activat

Sursa Fb/ DRDP Buzău

UPDATE: Bilanțul victimelor accidentului se schimbă de la un minut la altul. Potrivit ultimelor informații, transmise de Prefectura Buzău, 9 persoane sunt transportate la UPU: 2 adulti, 6 copii, iar in cazul unui al șaptelea copil salvarea a fost chemată la domiciliu.

UPDATE: Iată un prim bilanț al victimelor accidentului de pe DN 10, transmis de ISU Buzău:

-3 copii din microbuz necesită îngrijiri medicale, sunt conștienți;

-1 copil preluat de la locul evenimentului de către părinți și transportat la domiciliu. A fost solicitată o ambulanță la locația de domiciliu pentru evaluare medicală;

-1 adult din autoturism, necesită îngrijiri medicale-a fost preluat de ambulanta SAJ.

Traficul este blocat pe DN10, la Măgura.

UPDATE: Potrivit informațiilor de la fața locului, în microbuzul școlar se aflau 9 copii. Aceștia erau transportați de la Școala Măgura spre domiciliile lor, la Ciuta. Din fericire, niciunul dintre elevi nu ar fi fost rănit.

“Copiii din microbuz au coborat si au fost preluati de părinți”, anunță Instituția Prefectului.

În schimb, din autoturism sunt cel puțin 2 victime. Este vorba despre un adult încarcerat și un copil de circa 13 ani, cu un traumatism la picior.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Accident grav pe DN 10, între localitățile Măgura și Ciuta. Au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, sunt mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport persoane și victime multiple, o ambulanță SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD, anunță ISU Buzău.

Potrivit primelor informații, se pare că ar fi vorba dspre un microbuz în care s-ar afla copii.

Vom reveni cu informații.

Etichete