Actualitate

(VIDEO) Tragedie de proporții evitată pe DN10. Bilanțul putea fi dramatic! Mărturia cutremurătoare a șoferului microbuzului școlar

Accidentul produs pe DN 10, între Măgura și Ciuta, s-a soldat cu rănirea a 10 persoane, copii și adulți. Potrivit ISU Buzău, în microbuz se aflau 9 persoane, șoferul și 8 copii. În urma impactului, 6 copii, cu răni ușoare, au fost transportați la UPU Buzău, pentru investigații amănunțite. Mai grav răniți au fost pasagerii din autoturismul care s-a lovit frontal de microbuz. Doi copii și două femei au ajuns la spital.

“La U.P.U.-SMURD au fost transportate 10 victime, 2 adulti, în vârstă de 26 de ani, respectiv 46 de ani, și 8 copii, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Toate cele 10 victime sunt stabile hemodinamic și respirator, conștiente, în curs de investigații. Facem mențiunea că cei doi adulți au suferit multiple traumatisme în urma accidentului rutier, iar o parte dintre copii au suferit atacuri de panică”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Femeia care conducea autoturismul a pierdut controlul asupra direcției de mers, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de microbuz.

Putea fi un adevărat carnagiu dacă șoferul microbuzului nu ar fi avut o prezență de spirit de-a dreptul salvatoare. El a observat cum autoturismul nu mai poate fi controlat și a oprit, astfel că impactul s-a produs la o viteză mai mică decât dacă ambele autovehicule ar fi fost în mers. Copiii s-au speriat teribil, dar după ce i-a liniștit, șoferul a sărit să le acorde primul ajutor celor din autoturism.

Planul roșu de intervenție a fost ridicat la ora 14 20.