Actualitate

Ultimă oră! Toate școlile și grădinițele din orașul Buzău, în online

Consiliile de administrație ale școlilor și grădinițelor din municipiul Buzău, reunite vineri, au decis, pe linie, reluarea cursurilor în format online, fără prezență fizică. Surse din învățământul buzoian spun că nu a existat o recomandare oficială, dar deciziile s-au bazat pe rata crescută de incidență de la nivelul municipiului Buzău.

Astfel, de luni începe școala, dar cele mai multe unități de învățământ vor rămâne închise, iar cursurile vor fi din fața calculatoarelor. Solicitările consiliilor de administrație de a amâna cursurile cu prezență fizică urmează să primească și acordul Inspectoratului Școlar.

Ministerul Educației și cel al Sănătății au stabilit doar regulile de principiu: singura limitare este la unitățile în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este sub 60 la sută. Acest nivel îi trimite obligatoriu pe copii în online, dar în unitățile unde este depășită rata de 60 la sută, se poate învăța cu prezență fizică.

Rămân în vigoare regulile potrivit cărora o clasă își suspendă cursurile 14 zile la apariția unui caz COVID-19, iar școala se închide integral, două săptămâni, dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare.

La nivelul județului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,6 %.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Colegul fiicei mele, un copil deosebit de ambitios si cu rezultate speciale, in liceu cu peste 70%, dintre profesori, vaccinati (mesaj pe grupul lor; mi l-a citit ea… simtind – nu doar ea – exact ce a exprimat acest coleg): “Pai ce ma intereseaza pe mine, “injuratura”, cat sunt vaccinati profesorii, daca eu nu sunt vaccinat si nu vreau sa ma imbolnavesc, “injuratura”?!? Pe ei ii intereseaza numai de ei? Sa nu se imbolnaveasca ei? La astia nu le pasa de noi, “injuratura”! Ii doare-n “injuratura” de noi! Le pasa numai de ei!”. :/

  Iar ei… sunt in ultimul an si sunt clasa cu cei mai multi elevi vaccinati din liceul lor, mult peste celelalte clase (peste jumatate), pe langa cei care au trecut prin boala, si ieri au facut un sondaj, intre ei, pe grupul lor, daca vor sa invete online sau fizic si… in afara de 2 elevi care… sunt cei cu cele mai multe absente… toti au vrut online (din ce am inteles, s-a intrebat, asa, ei intre ei, la fiecare clasa si tot liceul alesese sa invete online si voiau sa propuna asta conducerii scolii).

  Ce nu inteleg eu, ca parinte, e de unde si cum au scos acest 60%, pe baza a ce date stiintifice care sa arate ca ar proteja – si… in ce mod ar proteja?! – elevii si ce treaba, atat de mare (caci… putin… conteaza) are vaccinarea profesorilor cu siguranta SANATATII elevilor si a familiilor lor, caci… pana la urma… pentru ei se face actul educational, despre ei este vorba. Si… serios: de unde 60%? La inceput era 85-90%, apoi a ajuns la o tinta de macar 75%… doar pentru a fi mai incurajator de accesibila… pentru o “imunitate de grup” care, in conditiile in care vaccinurile existente nu opresc transmiterea – si nici macar imbolnavirea/infectarea – nu se mai poate obtine si… acum au ajuns la 60%… de unde?

  Pentru ca multi profesori nu vor sa se vaccineze in timp ce multora dintre ei le este si mai usor/comod sa predea cu prezenta fizica… s-au gandit sa ii stimuleze sa se vaccineze… jucandu-se cu sanatatea copiilor… sau… cum? Si… chiar si asa… de unde au scos acest 60%?! Saptamana viitoare se face 40%? Ajungem la 25% pentru ca acel prag e trecut deja?!

  E criminal, nu doar dezgustator de mizer, sa iei deciziile de sanatate publica in acest fel, politic si dupa parerea unor politicieni sau si a unor medici(?)-“consilieri”… oameni care, de ani de zile, fac mai multa management-politica decat cercetare medicala si medicina direct catre pacienti – Doamne, Fereste!

  Mda…

  Tot sinceritatea copiilor o spune cel mai bine… .

  Doamne, Ajuta! 🙂

  • Si fiica mea spunea, azi, ca, intre timp, iar s-a schimbat (liceul lor decisese sa intre in online, apoi li s-a zis ca vor merge la scoala, apoi… ca vor invata in online) si… azi… doamna diriginta – care e mare fan al regulamentelor si al informatiilor exacte si oficiale – le-a spus ca luni invata online, dar mai mult de atat nu se stie, deocamdata, si ca ii va anunta luni, cand se va afla, cum se va invata marti sau… de marti incolo. Deci… cred ca nimeni nu mai stie ceva, exact. 🙁

   Bafta si, Doamne, Ajuta! 🙂