Actualitate

EXCLUSIV! S-A PIERDUT UN DOCUMENT SECRET ÎN PREFECTURĂ! Subprefectul Elena Preda acuză spargerea biroului. Reacția Prefecturii

UPDATE: Prefectura Buzău vine cu un drept la replică, în urma materialului publicat de șansanews.ro, care a dezvăluit, vineri, că instituția este zilele acestea scena unor confruntări interne, care nu fac altceva decât să blocheze bunul mers al lucrurilor. Redăm mai jos dreptul la replica al Prefecturii Buzău:

  • (..) Niciun document secret nu s-a ”pierdut” în Instituția Prefectului, informația cuprinsă în titlul articolului fiind neadevărată.
  • Contrar celor menționate în articol, nu există în Instituția Prefectului niciun război. În urma unei sesizări care viza o posibilă încălcare a normelor interne de securitate, Prefectul județului Buzău a decis cercetarea speței de către instituțiile specializate, concluziile urmând a fi stabilite cu celeritate. Aceste demersuri se înscriu în obligațiile legale pe care prefectul le are în situații de acest gen.
  • De la afirmația neadevărată a existenței unui război la vârful Instituției Prefectului, până la supoziția că angajații instituției ar fi ”dezorientați” sau ”blocați”, se poate descifra fără eforturi intenția ”surselor” care au conturat materialul citat de a transmite în spațiul public imaginea unei instituții care nu poate gestiona eficient importantele sarcini administrative pe care le are. (..)”

Redacția șansanews ro își menține punctul de vedere privind scandalul de la vârful Prefecturii Buzău, care nu face altceva decât să blocheze luarea unor decizii importante. Șansanews.ro a relatat existența unor acuzații privind dispariția unui document secret din Prefectură, din biroul subprefectului Elena Preda. Mai departe, cade în sarcina organelor de anchetă să stabilească dacă aceste acuzații sunt reale sau sunt doar fumigene.
Pe de altă parte, din dreptul la replică al Prefecturii reiese clar existența unei anchete la nivelul instituției, ceea ce vine să confirme că faptele prezentate de șansanews.ro sunt cât se poate de reale.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Instituția Prefectului este, zilele acestea, scena unor confruntări, lipsite de miză, dar cu mari ecouri atât printre funcționarii de la Casa Albă, cât și prin alte instituții care asigură serviciile descentralizate. Războiul de zilele acestea are trei mari protagoniști: prefectul Leonard Dimian și cei doi subprefecți, Elena Preda și Vasile Alecu, și pare să se fi amorsat de la acuzațiile grave lansate de subprefectul Elena Preda.

Surse din interior ne-au declarat că aceasta ar fi reclamat dispariția unor documente cu caracter secret, dar și faptul că s-ar fi pătruns fraudulos în biroul său.

Având în vedere gravitatea celor reclamate, lucrurile trebuie lămurite, așa că s-au constituit comisii de anchetă și au fost făcute informări, atât pe linie ierarhică, la Ministerul Afacerilor Interne, cât și către servicii care au atribuții în ceea ce privește protejarea secretelor de serviciu. Prinși la mijloc, într-un război care se duce la vârful instituției, angajații de la Casa Albă sunt nu doar dezorientați, dar și blocați, pe alocuri, pentru că tot acest conflict duce la o inerție în luarea deciziilor. Așa că unii funcționari caută să-și ascundă propria ineficiență, după conflictul iscat la vârf, alții așteaptă zile mai liniștite ca să-și poată consulta șefii cu privire la chestiuni care impun o decizie. Până atunci, nici pandemia, nici alte lucruri urgente care își așteaptă răspunsurile de la Prefectură, nu rămân pe loc.