Actualitate Social

ULTIMELE DETALII DESPRE FOCARUL DIN CĂMINUL MARGHILOMAN! Cum a ajuns virusul în azil

Situația de la căminul pentru bătrâni Alexandru Marghiloman, declarat focar de coronavirus, se dovedește a fi una extrem de gravă. Sunt 32 de îmbolnăviri, 24 de bătrâni și 8 angajați, însă cifrele s-ar putea modifica, fiind așteptate rezultatele altor teste.

Alarma la căminul Marghiloman s-a dat în urmă cu o săptămână. Doi angajați ai centrului au prezentat simptome de boală. Au fost testați pentru coronavirus, în același timp fiind trimiși în izolare la domiciliu. Ulterior, au fost testați toți angajații căminului dar și beneficiarii. A reieșit că 24 de bătrâni din cei 34 sunt infectați cu coronavirus, precum și 8 angajați.

“Săptămâna trecută, două persoane au anunțat dimineața că prezintă semne de boală. Nu au mai intrat în cămin, au fost direcționate către medicii de familie. S-a efectuat testarea turei care urma să intre și au sosit aceste rezultate. Personalul confirmat pozitiv a fost izolat la domiciliu. Persoanele vârstnice au fost izolate în cămin. “, a declarat pentru șansanews.ro, directorul Direcției de Asistență Socială Buzău, Gabriela Antonescu.

Doi bătrâni din cei 24 depistați pozitiv au fost internați, restul fiind în izolare, în cămin. Iar în cazul altor 10 beneficiari sunt așteptate rezultatele testelor pentru coronavirus.

Directorul DAS Buzău, Gabriela Antonescu

În ceea ce privește sursa infectării, cel mai probabil virusul a fost adus în centru de unul dintre angajați. Sunt asistente și infirmiere care fac naveta de acasă la locul de muncă, așa că angajații ar fi putut lua virusul de oriunde, infectând și restul personalului dar și bătrânii.

Directorul DAS Buzău, Gabriela Antonescu